Вітаємо з Днем вишиванки!

  • 1033

Фото без опису

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Третій четвер травня обраний не випадково. Засновники акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців.

Цьогоріч відзначаємо ювілейний п’ятнадцятий День вишиванки. Саму ідею відзначення цього дня  започатковано у 2006 році студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк.

В українському національному одязі відображено його магічну сутність. Вишиванка – це не лише одяг, і не тільки символ. Це  сильний оберіг від усіляких негараздів. Особливо коли сорочка вишита люблячими руками мами, бабусі, коханої або й просто доброї людини. Бо у кожній вишиванці вкладалася часточка душі тієї жінки, хто її вишивав. Тому це не просто одяг, а символ любові та єдності волелюбного українського народу.

З нагоди святкування Дня вишиванки представники колективів Гадяцької громади  поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.