У Гадячі проведено зовнішнє незалежне оцінювання з математики 2021 року

  • 357

28 травня 2021 року тестуванням з математики продовжено проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році в Гадячі.

У нашому місті працювало чотири пункти ЗНО: по одному на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки, Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки і два на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст.  3 імені Івана Виговського.

Участь в тестуванні взяли 511 випускників закладів освіти Гадяцької, Лохвицької, Заводської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської та Сенчанської територіальних громад і випускники минулих років. Роботу пунктів тестування забезпечили 130 педагогічних працівників, медичні працівники, працівники Національної поліції та служби охорони, уповноважені особи УЦОЯО.

На пунктах тестування було дотримано всіх протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 24.

Відрадно, що учасники зовнішнього оцінювання були відповідальними, дотримувались рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не забували, що безпека – спільна справа.

Цього року тест ЗНО з математики був поділений на два рівні – стандарт і профільний. Тести двох рівнів відрізнялись кількістю завдань і часом на їхнє виконання.

Учасники тестування, які планують вступати до ЗВО, складали тест профільного рівня. Також цей тест складали учні, які вивчали математику на профільному рівні.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту профільного рівня, дорівнює 67 балам.

Максимальна кількість тестових балів за виконання тесту рівня стандарту дорівнює 50 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 31 травня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту. Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з математики відбудеться 18 червня.

Розміщення результатів тестування з математики на інформаційних сторінках учасників ЗНО відбудеться 22 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів з математики у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів з математики.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини та бажають взяти участь у додатковій сесії ЗНО, можуть до 3 червня подати до Харківського РЦОЯО документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткове тестування з математики відбудеться 7 липня.

Висловлюємо слова вдячності всім, хто забезпечив роботу пунктів тестування, за відповідальність, організованість та витримку. Бажаємо сил, енергії, удачі, адже попереду ще у нашому місті ЗНО з української мови, української мови та літератури, історії України, біології та географії.

 

Підготував: С.М.Майборода

Інші новини

Всі новини