У Гадячі проведено зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури та української мови 2021 року

  • 555

Фото без опису

01 червня 2021 року тестуванням з української мови і літератури та української мови продовжено проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році в Гадячі.

У нашому місті працювало чотири пункти ЗНО: по одному на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст.  3 імені Івана Виговського і два на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки.

Участь в тестуванні з української мови і літератури взяли 477, з української мови – 131 випускник закладів освіти Гадяцької, Лохвицької, Заводської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської та Сенчанської територіальних громад і випускники минулих років. Роботу пунктів тестування забезпечили 186 педагогічних працівників, медичні працівники, працівники Національної поліції та служби охорони, уповноважені особи УЦОЯО.

На пунктах тестування було дотримано всіх протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 24.

Відрадно, що учасники зовнішнього оцінювання знову були відповідальними, дотримувались рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не забували, що безпека – спільна справа.

Тест з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам було відведено 150 хвилин. Результат виконання всіх завдань тесту буде зарахований також під час прийому до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова» залежно від спеціальності, що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти. Також, за бажанням випускника, результат тесту може бути зарахований як державна підсумкова атестація з української мови.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна отримати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови, дорівнює 74 балам.

Традиційний тест з української мови і літератури містив 67 завдань. Кожен учасник отримав можливість працювати над ним 210 хвилин. Результат виконання всіх завдань тесту буде використовуватись абітурієнтом під час вступу до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова і література».

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 116 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2 червня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів тестів ЗНО з української мови і української мови та літератури відбудеться 24 червня.

Оголошення результатів тестування відбудеться 25 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів з української мови.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини та бажають взяти участь у додатковій сесії ЗНО , можуть до 7 червня подати до Харківського РЦОЯО документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткове тестування з української мови та літератури відбудеться 9 липня.

 Висловлюємо слова вдячності всім, хто забезпечив роботу пунктів тестування, за відповідальність, організованість та витримку. Бажаємо сил, енергії, удачі, адже попереду ще у нашому місті ЗНО з історії України, біології та географії.

 

Підготував: С.М.Майборода