Гадяцьким ЦПРПП проведено онлайн-консультації щодо планування роботи закладів і установ освіти та ЦПРПП у 2021/2022 навчальному році

  • 326

 

Фото без опису

08 червня 2021 року директором комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Майбородою С.М. проведено онлайн-консультації для директорів, заступників директорів, вихователів-методистів закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад щодо планування роботи у 2021/2022 навчальному році.

Директор Гадяцького ЦПРПП зазначив, що чітке, конкретне планування освітньої діяльності закладу чи установи освіти – важлива умова його успішної діяльності. Воно забезпечує цілеспрямованість у роботі всіх підрозділів, створює умови для організованої роботи педагогічного колективу та колективу здобувачів освіти, раціонального використання часу та інших можливостей і резервів.

Плануючи роботу закладів і установ освіти, запропоновано дотримуватися таких принципів: науковості, що передбачає систему науково обґрунтованих завдань, змісту, методів, форм і засобів; реальності й оптимальності заходів, які б забезпечили рівномірний ритм роботи закладу чи установи протягом року; соціальні вимоги, що передбачають формування у здобувачів освіти потрібних суспільству моральних, правових, трудових та інших якостей, принципу цілеспрямованості, педагогічної доцільності, концептуальна єдність заходів у досягненні сформульованих цілей.

У ході проведення заходу також надано роз’яснення щодо організації роботи, порядку і форми подання пропозицій до плану роботи комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради у 2021/2022 навчальному році.

 

Підготував: директор Гадяцького ЦПРПП С.М.Майборода