Проведено мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

  • 651

Фото без опису

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначається щорічно 22 червня, у день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Цей день засновано указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року. Також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день. Відповідну постанову "Про запровадження в Україні особливої церемонії – проведення 22 червня кожного року Хвилини пам'яті по загиблих у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр." було ухвалено 20 травня 2011 року.

Ось уже 80 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунали слова: «Розпочалася війна», та в пам’яті людській вони залишаться назавжди. В червні ми вкотре повертаємось думками до подій, пережитих українським народом у страшні дні початку війни.

Сьогодні, 22 червня 2021 року, в міському парку "Перемога" біля меморіального комплексу "Слави" представники колективів Гадяцької міської ради та виконавчого комітету, Гадяцької міської громадської організації ветеранів війни та праці, військовослужбовці Гадяцького районного Центру комплектування та соціальної підтримки  взяли участь у тематичному заході до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Урочистим покладанням квітів до Вічного вогню та Меморіалу загиблим воїнам гадячани віддали шану всім загиблим під час Великої Вітчизняної війни, всім тим, хто віддав задля перемоги свої життя та здоров’я.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму.

 

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!