Гадяцьким ЦПРПП проведено виїзний семінар-практикум для працівників ЦПРПП

  • 326

Фото без опису

Проведено виїзний семінар-практикум для працівників комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради «Сутність, основні напрямки роботи та консультування з питань краєзнавчої роботи у ЦПРПП».

Фото без опису

Саме через туризм та краєзнавство педагоги мають можливість на власні очі побачити красу і біду рідної землі, ознайомитись з історією, культурою, традиціями свого народу, загартуватись як морально, так і фізично. Краєзнавча діяльність колективу комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради – один з напрямів роботи по відродженню національної духовної культури. У практичній діяльності використовуються як традиційні, а також не зовсім типові для центру форми роботи: організація екскурсій та подорожей , лекції про цікаві історичні події, видатних людей, культурні традиції краю, тощо.

Реалізація завдань здійснюється шляхом координації роботи Гадяцького ЦПРПП з закладами і установами освіти Гадяцької, Великоюудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Фото без описуТак, 2 липня 2021 року було проведено виїзний семінар-практикум для працівників комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради «Сутність, основні напрямки роботи та консультування з питань краєзнавчої роботи у ЦПРПП». Працівники нашої установи мали змогу ознайомитися з частиною історичних та культурних пам’яток Великобудищанської громади, зокрема: Свято-Покровським храмом, садибою Масюкових, територію колишнього Свято-Успенського жіночого монастиря в с. Бобрик та Свято-Покровською церквою в с. Плішивець. Отримані знання працівники центру обов’язково використають у роботі з педагогами у наступному навчальному році.

 

 

Підготував: С.М. Майборода