Нас єднають велика Леся і любов до Вкраїни свята

  • 567

Із 23 по 25 липня 2021 року, в місті Новоград-Волинську, батьківщині Лесі Українки відбулося  Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Саме тут, в місті Лесі, як його називають, щорічно збираються прихильники творчості та поціновувачі таланту видатної поетеси. З офіційним візитом на свято приїхала і делегація з Гадяча – батьківщини роду Драгоманових.

„Лесині джерела“ - міжнародний фестиваль з всесвітнім ім'ям - справді  головна подія року, завдяки якому Новоград-Волинський став серцем поезії, мистецтва, пісні, танцю, музики, народної творчості на міжнародному рівні.

Важко передати словами ту  неймовірно теплу, яскраву, креативну і водночас вишукану атмосферу свята: з якою гордістю  і трепетною пошаною  відноситься кожен пересічний житель громади до всього, що пов’язано з іменем Лесі Українки та родини Драгоманових-Косачів.

Насичена і різнопланова Програма свята, теплий прийом новоград-волинців, нові знайомства і відкриття,  сприяли невимушеній, теплій атмосфері свята та гарному настрою, щирому спілкуванню  учасників.

Від Гадяцької громади і від учасників поїздки щиро дякуємо міському голові Новоград Волинська Миколі Боровцю та організаторам цього чудового свята за теплий прийом і позитивні емоції.

Особлива подяка за розуміння і підтримку в організації цієї важливої поїздки - Володимиру Нестеренку, Гадяцькому міському голові.

Бажаємо миру і процвітання нашим громадам і сподіваємося на подальшу співпрацю та культурний обмін між громадами.