Чисто не там де прибирають, а там де не смітять (додано відео)

  • 1259

Фото без опису

Ця прописна істина, на жаль, сьогодні актуальна як ніколи. Купа сміття чи поліетиленових пакетів здатна зіпсувати екологію.

    Сьогодні, 04 серпня 2021 року, працівники КП «Сарське» спільно з працівниками МКП «Комунсервіс» проводили роботи по очищенню території від несанкціонованого сміттєзвалища, що утворилось поблизу нового міського кладовища.

    Для того, щоб стало чистіше на вулиці, в лісі, на узбіччях доріг - просто потрібно перестати смітити. Не залишайте сміття після себе, не викидайте його на узбіччі.

Наголошуємо, кожному жителю громади про те, що несанкціоноване розміщення відходів, створення сміттєзвалищ, спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством.

   Викидання сміття у місцях, які не мають спеціальних умов та обладнання забороняється та тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

   Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків. Однозначно, що викидання сміття у невстановленому для цього місці призводить до забруднення довкілля. Проте, в залежності від тяжкості шкоди, яку спричинила така діяльність довкіллю, диференціюють адміністративну та кримінальну відповідальність.