Шановні платники земельного податку!

  • 942

Фото без опису

Відповідно до статті 206-ї  Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним.

Плата за землю є одним із видів доходів місцевого бюджету, яка зараховується на спеціальний бюджетний рахунок міської ради.

Об'єктом плати за землю є земельна ділянка, яка перебуває у власності або користуванні громадян та юридичних осіб.

Власники землі та землекористувачі, крім орендарів та пільгових категорій,  щорічно сплачують земельний податок.

Нарахування земельного податку громадянам проводить  Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, яка роздруковує та вручає платіжні повідомлення платникам земельного податку.

Відсутність документів на право власності або користування земельними ділянками не звільняє від сплати земельного податку, оскільки використання землі в Україні є платним.

Відповідно до чинного законодавства України, громадянам та юридичним особам за несвоєчасну сплату земельного податку нараховується пеня за кожний день прострочення платежу.

Шановні жителі Гадяцької міської територіальної громади, виконком  Гадяцької міської ради просить Вас, своєчасно провести сплату земельного податку за користування землею на розрахунковий рахунок р/р UA 258999980334199813000016662 отримувач: ГУК у Полтавській області /ТГ м. Гадяч, код платежу 18010700 земельний податок з фізичних осіб, код ЄДРПОУ 37959255;

У разі неотримання податкового повідомлення, або виникнення інших питань по сплаті земельного податку, просимо звертатися в Гадяцьку ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, вулиця Лохвицька,30-Б, місто Гадяч, телефон 2-19-16, за додатковою інформацією в Гадяцьку міську раду к. №12, телефон 2-14-57.