Повідомлення про намір Гадяцького ВУ ЖКГ здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

  • 244

Фото без опису

 

На виконання  вимог наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 130 від 05.06.2018 р. «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на  комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. №869 «Про затвердження порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та  водовідведення «(зі змінами), якими передбачено, що ліцензіат подає уповноваженим органам заяву про встановлення тарифів та розрахунки тарифів за встановленими  формами з підтверджуючими матеріалами і документами, що використовувалися для розрахунків: Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 р. №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, подання для їх встановлення».

З метою приведення тарифів  до економічно обґрунтованого рівня, відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою КМУ  від 01.06.2011р. №869 (зі змінами), Гадяцьким ВУ ЖКГ проведені  планові розрахунки тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  на 2021рік у наступних розмірах:

Населення:

- централізоване водопостачання – 17,13 грн. за 1 мЗ з урахуванням ПДВ;

- централізоване водовідведення  - 22,03 грн. за 1 мЗ з урахуванням ПДВ.

Інші споживачі (бюджетні установи, юридичні особи, підприємці, організації)

- централізоване водопостачання – 20,07 грн. за 1 мЗ з урахуванням ПДВ;

- централізоване водовідведення  - 24,92 грн. за 1 мЗ з урахуванням ПДВ.

 

На сьогоднішній день  діють тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які були встановлені  Рішенням виконавчого комітету  Гадяцької міської ради  від 25 липня 2019 року  №408 та введені з 16.08.2019 р. в  наступних розмірах;

Централізоване водопостачання для інших споживачів - 19,10 грн.за 1 мЗ з урахуванням ПДВ

                                                         Для населення            - 12,92 грн. 1мЗ з урахуванням ПДВ

Централізоване водовідведення для інших споживачів-18.77грн. за 1мЗ з урахуванням ПДВ

                                                         Для населення            - 14,00 грн. з урахуванням ПДВ.

Діючі тарифи відшкодовують фактичні витрати  лише на 80%.

   Розрахунок планових тарифів  був здійснений відповідно  до Постанови Кабінету Міністрів України «Про  забезпечення єдиного підходу до  формування  тарифів на житлово-комунальні послуги»  від 01.06.2011р. № 869.

  На необхідність  формування планових тарифів  вплинув ріст тарифів на електроенергію  та збільшення прожиткового мінімуму.   В діючих  тарифах  на централізоване водопостачання та водовідведення передбачено розрахунок по ст.електроенергія  по 2,45236 грн. без урахування ПДВ за 1 квт. год.  тоді  як зараз він становить 2,74614 грн без урахування ПДВ за 1 квт.год  відповідно ріст склав  майже 11%. Витрати на оплату праці на плановий  період розраховані відповідно до Закону України «Про оплату праці», Закону України про Державний бюджет України на 2021рік», Галузевої угоди  між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України». В діючих тарифах  розрахунок заробітної плати проведено  відповідно до прожиткового мінімуму 1762 грн. З грудня 2020р.введено прожитковий мінімум 2270 грн.  ріст склав 29%.

   За   результатами    фінансово-господарської     діяльності     Гадяцьке ВУ ЖКГ за 2020рік отримало 427,8 т. грн. збитків. Невідповідність діючих тарифів  на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення їх реальній собівартості тягне за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

 Отже, приведення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  до економічно обґрунтованого рівня  є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію, придбання паливно-мастильних матеріалів,оплати податків, оплати праці працівників підприємства,забезпечення споживачів якісними послугами.

Проєкт тарифів на централізоване водопостачання :

Категорія споживачів

Одиниці виміру

Діючі тарифи

Проект тарифу

Відхилення %

Населення

грн./мЗ

12,92

17,13

32,6

Інші

 

19,10

20,07

8,4

 

 

 

 

 

 

Проєкт тарифів на централізоване водовідведення :

Категорія споживачів

Одиниці виміру

Діючі тарифи

Проект тарифу

Відхилення %

Населення

грн./мЗ

14,0

22,03

57,4

Інші

 

18,77

24,92

32,8

 

 

 

 

 

 

  Зауваження і пропозиції приймаються за адресою: м.Гадяч, вул.Драгоманова,22, електронна пошта: gadiach_zhek@ukr.net

 Для реєстрації пропозицій (зауважень) просимо зазначати прізвище, ім’я, та по батькові особи ( для юридичних осіб повне найменування) що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотнього зв’язку.

 

 

 

 

Інші новини

Всі новини