У Гадячі вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (додано відео)

  • 1582

 

В останні дні серпня в Україні вшановується пам'ять загиблих учасників бойових дій в Іловайську та Дебальцевому. Тоді українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Зокрема, за важливий стратегічний об'єкт Донбасу – місто Іловайськ – боротьба тривала з середини серпня.

29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. І через сім років у цей день так само болить. 29 серпня 2014 року почався відхід українських військ з Іловайська через підступний «коридор» росіян та їхніх найманців. Тоді ж країна дізналася, що українські військові потрапили у "котел".

Через три роки після трагедії Головна військова прокуратура офіційно повідомила: збройні сили РФ впритул розстріляли колону українських військових разом із трьома своїми полоненими десантниками. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

29 серпня 2021 року, біля Свято-Михайлівської церкви у Гадячі відбувся мітинг з вшанування пам’яті наших земляків - захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Віддати шану полеглим прийшли військовослужбовці, родини загиблих воїнів, представники Гадяцької міської ради та її виконавчого комітету, небайдужі гадячани. Перед присутніми виступили настоятель Свято-Михайлівської церкви, протоієрей Олег Пограничний, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ракочій Віталій Миколайович та старший офіцер відділення обліку мобілізаційної роботи 1-го відділу Миргородського РТЦК та СП, майор Кравчук Олександр Віталійович.

Загалом, за час проведення Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил Гадяччина втратила 12 захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Згадаємо поіменно загиблих земляків, що стали на захист України:

 

          Прудій Микола Васильович

 

          Кириєнко Юрій Володимирович

 

          Лифар Анатолій Петрович

 

          Пономаренко Руслан Миколайович

 

          Ільченко Сергій Анатолійович

 

          Перепелятник Олег Миколайович

 

          Жадько Ігор Віталійович

 

          Павлюченко Сергій Миколайович

 

          Лукаш Олександр Анатолійович

 

          Корнійко Олександр Сергійович

 

          Ілляшенко Віктор Володимирович

 

          Крупський Володимир Володимирович

 

Пам’ять воїнів вшанували хвилиною мовчання та провели панахиду за загиблими.