У Гадячі проведено засідання територіальних професійних спільнот педагогічних працівників

  • 495

Фото без опису

30 серпня 2021 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки, Гадяцького опорного ліцею І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки, комунальної установи «Гадяцький Будинок дитячої та юнацької творчості» організовано проведення чергових засідань 22 територіальних професійних спільнот педагогічних працівників закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Територіальні професійні спільноти (ТПС) створено з метою розбудови професійного синергетичного середовища, яке надихає та мотивує до професійного розвитку. ТПС забезпечують психологічну підтримку, а також створюють умови для взаємодії, партнерства, супроводу, підтримки, обміну ідеями та освітніми практиками. У роботі засідань професійних спільнот взяли участь понад 550 педагогічних працівників закладів та установ освіти наших територіальних громад, Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна, Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського.

Під час засідань педагогами проаналізовано роботу за минулий 2020/2021 навчальний рік, визначено здобутки, проблеми та пріоритетні вектори діяльності на новий 2021/2022 навчальний рік. Також обговорено та схвалено плани роботи ТПС на прийдешній навчальний рік; розглянуто методичні рекомендації Полтавського ОІППО ім. М.В.Остроградського щодо викладання навчальних предметів (у т. ч. курсів за вибором, факультативів та гуртків) та особливості організації освітнього процесу у новому навчальному році; розглянуто перелік навчальної літератури та навчальних програм, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в освітньому процесі закладів освіти: проаналізовано результати зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів у 2021 році; визначено перспективи щодо підготовки до проведення міських етапів (турів) Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів, турнірів і змагань для здобувачів освіти та педагогічних працівників.

Проведено також чергові вибори заступників голів і секретарів ТПС.

Засідання пройшли організовано, за активної участі усіх педагогічних працівників закладів і установ освіти. При підведенні підсумків учасниками відзначено актуальність розглянутих питань та матеріалів, підготовку та практичну значимість засідань територіальних професійних спільнот.

Заходи проведено з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради висловлює подяку адміністраціям та колективам Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки, Гадяцького опорного ліцею І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки, комунальної установи «Гадяцький Будинок дитячої та юнацької творчості» за допомогу в організації проведення вказаних заходів.

 

Підготував: директор Гадяцького ЦПРПП С.М.Майборода