«Гадяч – місто лагідної краси», під такою назвою цього року пройшло святкування Дня міста

  • 997

День міста - надзвичайно важливе свято для усіх гадячан і тих, хто проживає зараз у ньому, жив раніше чи просто відвідував колись Гадяч — для всіх тих, хто любить наше місто і пишається ним. 

11 вересня 1943 року місто Гадяч було звільнено від нацистських загарбників. І вже стало доброю традицією саме у цей погожий осінній день проводити урочистості у колі громади та гостей Гадяча.

Вранці на спортивному майданчику в міському парку «Перемога» проведено ранкову руханку з Анастасією Марченко, чемпіонкою з пауерліфтингу. Дванадцятирічні школярі нашої громади мали змогу виконати спортивні вправи і отримали заряд бадьорості та позитивної енергії.

Вже традиційно гадяцькі велосипедисти та любителі незвичайних пригод зібралися разом для участі у велопробігу «Гадячани рулять»,  присвяченому Дню міста. Найбільше захоплення це викликало в дітлахів та людей старшого віку. Це, беззаперечно, є позитивною тенденцією для міста в часи глобальної автомобілізації.  Дякуємо всім учасникам та організатору велопробігу: Мангурі Олександру Івановичу.

Вперше на День міста Гадяча проведено майстер-клас з плетіння дівочої коси "Коса-дівоча краса". Воістину, кожна жінка – це втілення краси, любові, радості та ніжності!  І витонченої краси додає прекрасній половині населення її коса», - зазначили учасниці конкурсу. Майстрині продемонстрували декілька різновидів плетіння коси та довели усім присутнім, що уміння красиво заплітати волосся дозволить будь-якій дівчинці виглядати стильно та охайно.

       Одночасно на території внутрішнього дворика Будинку дитячої та юнацької творчості проведено шахово-шашковий турнір на приз від міського голови, у якому взяли участь 15 учасників. У ході проведення шахових змагань перемогу здобули:

1-е місце – Іван Тищенко;

2-е місце – Олег Кутейко;

3-є місце – Микола Власенко.

У ході проведення шашкового турніру перемогу здобули:

1-е місце – Олександр Кутейко;

2-е місце – Микола Гайдамака;

3-є місце – Григорій Сафонов.

За підсумками змагань переможці нагороджені Кубками, Грамотами та Медалями.

На спортивному майданчику на території Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 імені Михайла Драгоманова проведено турнір з міні-футболу. У змаганнях взяли участь чотири команди. Три години на футбольному полі спортсмени показували свою вправність та майстерність. За результатами змагань переможцем стала команда з села Сари Гадяцької територіальної громади, яка виборола перше призове місце. Друге призове місце отримала команда з села Красна Лука, третє – з села Лютенька. За підсумками змагань переможці та призери змагань нагороджені індивідуальними Грамотами, а команда-переможець –  Кубком від міського голови Володимира Нестеренка.

Компанія "TOYOTA"  до Дня міста презентувала гадячанам та гостям міста тест-драйв популярних автомобілів своєї торгової марки. Кожен бажаючий мав змогу взяти участь у тест-драйві.

На території літнього танцмайданчика проведено міський чемпіонат з інтелектуальних ігор на приз від міського голови, у якому взяли участь дві команди. Переможцями чемпіонату серед дитячих  команд стала дитяча команда «Ніка» Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської  ради. Переможці отримали  годинник з написом нашого міста - «Гадяч» зроблений на замовлення та призи. Серед дорослих команд кращою стала команда «Крокус», яка теж отримала призи.

У рамках святкування Дня міста на центральній алеї парку «Перемога»  організовано виставку виробів майстрів «Містечко майстрів», у якому взяли участь не лише гадячани, а й гості із Миргорода, Зінькова та Полтави. Відвідувачі виставки мали змогу придбати солодощі, мило ручної роботи, прикраси для волосся, іграшки, ковані й керамічні вироби, сувеніри з дерева, картини та багато іншого. Також для дітей проводили майстер-класи з малювання піском, карбування монет, розпису пряників, плетіння браслетів. Чимало охочих було нанести аквагрим.

На майданчику перед Собором учні дитячої музичної школи «Юні віртуози Гадяча» провели ART-годину та подарували гарний настрій всім присутнім.

О 18:00 розпочалася урочиста частина, під час якої міський голова Володимир Нестеренко вручив ювілейну медаль з нагоди 30-ої річниці Незалежності України Савченко Тетяні Миколаївні, міському голові трьох скликань, Почесному громадянину міста Гадяча - за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування.

Почесною Грамотою Миргородської районної ради нагороджено Кулик Катерину Панасівну – вчителя вищої категорії, вчителя-методиста Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради і депутата: Гадяцької міської ради трьох скликань та Саченко Аллу Володимирівну – директора страхової компанії «Альфа-гарант», депутата Гадяцької міської ради трьох скликань.

Вручено нагороди  кращим  працівникам, трудовим  колективам,  представникам  установ і  організацій  Гадяцької  міської  територіальної  громади  занесеним  на  Дошку  Пошани  «Гордість  громади».

Почесні Грамоти Гадяцької міської ради та виконавчого комітету міста Гадяча отримали:

1 Колектив Комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради, директор Шкрьоба Світлана Володимирівна.

2. Колектив закладу дошкільної освіти «Світанок» Гадяцької міської ради (с. Біленченківка), директор Гура Тетяна Миколаївна.

3. Громадська організація «Гладіатор»,    керівник Божко Владислав Вікторович.

4. Решотка Лариса Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Гадяцького опорного ліцею І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки Гадяцької міської ради.

5.  Дроб’язко Сергій Васильович,    завідувач неврологічним відділенням, лікар-невропатолог Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради.

6. Черевко Тетяна Генріхівна, лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради.

7. Черненко Лілія Анатоліївна, лікар загальної практики – сімейний лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини м. Гадяч №1 Комунального некомерційного підприємства «Гадяцький ЦПМСД» Гадяцької міської ради.

8. Шестопал Розалія Денисівна, завідувач заочного відділення та курсів підвищення кваліфікації, викладач культурологічних дисциплін  Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського.

9. Москаленко Руслан Михайлович, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи - заступник начальника 1-го відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

10. Субота Ігор Петрович, командир відділення, старший прапорщик служби цивільного захисту 6 державної пожежно-рятувальної частини 5 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Полтавській області.

11. Пригода Юрій Павлович, начальник Комунального підприємства «Сарське».

12. Литовка Руслан Анатолійович, слюсар-сантехнік Комунального підприємства «Гадяч-житло».

13. Торяник Сергій Миколайович,   слюсар аварійно-відновлювальних робіт цеху водопостачання Гадяцького виробничого управління житлово-комунального господарства.

14. Хоменко Василь Миколайович, водій автотранспортних засобів Міського комунального підприємства «Комунсервіс».

15. Нога Олексій Анатолійович, слюсар з ремонту автомобілів Публічного акціонерного товариства «Гадячгаз»

16. Булига Віталій Васильович, тракторист-машиніст фермерського господарства «Юхименко Агро».

17. Грабенко Олександр Васильович, керівник Гадяцького інтелектуального клубу «Магніт», організатор міських чемпіонатів з інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»

18. Рубан Людмила Олександрівна, голова вуличного комітету мікрорайону «Підварок».

Церемонію нагороджень завершила вітальна пісня від Гадяцького міського будинку культури.

Дарування гарного настрою продовжено концертно-розважальною програмою від «Радіо-п’ятниці» за участю гурту Антитіла та виконавців Анни Добриднєвої й Михайла Грицкана. І на честь святкування Дня міста у вечірніх сутінках небо над Гадячем запалив святковий фейерверк.

Святкування Дня міста відбулося за підтримки Народного депутата України Олега Кулініча - лідера політичної партії "Довіра".

У такі моменти кожен із нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує тих, кому дороге наше місто. Саме завдяки щоденній наполегливій і самовідданій праці жителів нашого міста продовжує розвиватися сучасний Гадяч.

 

Інші новини

Всі новини