22 вересня - День партизанської слави

  • 724

22 вересня 2021 року в парку «Перемога»  відбулося меморіальне покладання квітів до вічного вогню з нагоди річниці від початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Другої світової війни.

День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з нацистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.

6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території.

На Гадячині також діяли партизанські загони та підпільні групи, про які пам’ятають і шанують їх подвиги земляки. На жаль учасників тих формувань не залишилося в живих, залишилися лише пам’ятні знаки та обеліски, які нагадують про ті буремні роки.

Це свято - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали,  присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує пам’ять всіх, хто боровся за визволення України від окупації.

Герої не вмирають - вони завжди будуть жити в наших серцях.