Упровадження STEM (STEAM)-освіти - траєкторія інноваційного розвитку сучасної школи

  • 580

 

Влада міста, розуміючи потреби сучасного освітнього закладу та запит суспільства, кожного року  закладає міцний фундамент світлого майбутнього наших дітей, упроваджуючи інноваційні перетворення у освітній процес.  

Завдяки  турботі, підтримці та  ініціативі міського голови Володимира Нестеренка у  Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки з’явилася сучасна STEM (STEAM)-лабораторія та обладнання  для надання якісних освітніх послуг з предметів фізико-математичного напряму:

презентаційне обладнання – інтерактивний дисплей, монтажний комплект та мобільна стійка - (103 340 грн.);

STEM (STEAM)-лабораторія – робототехніка (2 набора), системи віртуальної реальності (2 шт.), 3D-принтер -  164 796грн.;

комп’ютерна техніка – стереогарнітура (13 наборів), персональні комп’ютери (13шт.) –

341 833грн.;

меблі – стільці (13шт.), столи комп’ютерні (13шт.) – 37 131грн.;

програмне забезпечення – 5 900грн.

Загальна вартість придбань становить 653 000грн.

«Освіта має бути випереджувальною, відповідати тенденціям розвитку суспільства у майбутньому»,  – стверджувальна позиція очільника міста Гадяча  Володимира Нестеренка.

STEM (STEAM)-освіта дасть можливість учителям бути сучасними, дозволить сформувати в учнів навички, які визначають компетентність роботи з сучасною технікою, навчить дітей формулювати дослідницьке запитання і шукати шляхи його вирішення, сприймати нову точку зору і стійко  відстоювати свою позицію, спрямує до нестандартного вирішення завдання, надасть сучасні знання в IT-галузі.

STEM (STEAM)-освіта – це маяк, який спрямовує учнів на  пізнавальну  діяльність, орієнтуює до освіти після школи, до успішного працевлаштування; це відправна точка, яка стане запорукою успішного економічного розвитку та конкурентоспроможності нашої держави у найближчому майбутньому.

Довідка Абревіатура STEAM розшифровується як: S – science (природничі науки), T – technology (технології), E – engineering (інженерія або технічна творчість), A – art (мистецтво), M – mathematics (математика). Хоча спочатку цей підхід мав назву просто STEM, без творчої складової. Але мистецтво дуже важливо для всебічного розвитку, тому було вирішено додати в абревіатуру букву A (Art).