Благоустрій території Гадяцької лікарні - для комфортного перебування та реабілітації пацієнтів

  • 1026

Кожен із нас хоче якісної медицини. Це, перш за все, сучасне медичне обладнання, затишні палати, чисті процедурні, операційні та професійний колектив. Люди в білих  халатах визначали обличчя лікарні в минулому, роблять це і сьогодні.

Не менше важливо, щоб лікарня мала ще й досконалий зовнішній вигляд: зручні під’їзні шляхи для машини екстреної медичної допомоги та технічних служб, зони відпочинку для пацієнтів лікарні, створення безпечних умов пересування відвідувачів та персоналу, облаштовану та озеленену територію.

Дотримання правил благоустрою території лікарні – запорука якісного комплексного підходу до вирішення проблеми комфортного перебування хворого на стаціонарному лікуванні та максимально наближення цих умов до домашніх. Територія Гадяцької лікарні є надзвичайно функціональною: тут розміщені п’ять корпусів (центральний, поліклінічний, терапевтичний, інфекційний та екстреної медичної допомоги), бактеріологічна лабораторія, архів, киснева, складські приміщення, гаражі.

КНП «Гадяцька міська центральна лікарня» - лікарня для цілодобового надання медичної допомоги населенню. За рік у закладі проліковано 5 605 пацієнтів, з них містян – 2839 чоловік. Швидкою допомогою  доставлено  1125   хворих.

Для злагодженої роботи інфраструктури закладу щоденно завозять медикаменти, кисень, вивозять за графіком побутові відходи, забирають білизну для прання. Зрештою, щоденно транспортують  хворих на медичних  каталках, в  інвалідних візках.

Територія Гадяцької лікарні не оновлювалася з часів заснування нашої держави незалежною (радянських часів) та потребує капітального ремонту та відновлення. В теперішньому стані ця територія є не тільки  позбавленою сучасних складових зовнішнього благоустрою, а ще й становить певну небезпеку для пішоходів, пацієнтів лікарні, персоналу, відвідувачів, в тому числі, через пошкоджений рельєф проїзної частини та тротуарів. Це все створює незручності під час проїзду, переходів.

Тому виникла потреба в реалізації проєкту з «Благоустрою території Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня». Розуміючи ситуацію, що склалася, Гадяцька міська рада, на баланс якої після децентралізації було передано лікарню, долучилася до заходів з благоустрою території Гадяцької лікарні.  На даний час на території лікувального закладу вже виконано роботи з встановлення бордюрів. Також будуть проводитись роботи з капітальному ремонту асфальтного покриття на території Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня», на реалізацію якого з бюджету громади виділено 600,0 тисяч гривень.

 

Мета проєкту:

Капітальний ремонт під’їзних шляхів, благоустрій подвір’я та території  довкола будівель лікарні згідно запропонованого проекту.

Заходи благоустрою згідно проекту cпрямовані, в першу чергу, на здійснення  відповідних  рішень з облаштування  пішохідних  доріжок, пандусів, розміщення майданчиків та тротуарів, автостоянок, проїздів з урахуванням технологічної потреби, вуличного освітлення, створення зелених зон для  відвідувачів, що кожного дня проїжджають та проходять по цій території.

 

Для кого цей проект:

Хворі та потерпілі, що перебувають на лікуванні (лікарня на 200 ліжок)

Персонал лікарні (390 працівників)

Працівники екстреної медичної допомоги

Відвідувачі

Перехожі та мешканці.

Результатом реалізації  даного проекту буде  не тільки покращення естетичного вигляду центрального заїзду, території навколо корпусів та двору, його  озеленення та оздоблення, а ще й практична складова, пов’язана з зручністю під’їзду для машин екстреної медичної допомоги, автотранспорту з медикаментами, киснем; з полегшенням та безпекою пересування пацієнтів, відвідувачів і персоналу лікарні, мешканців міста та сіл.

Інші новини

Всі новини