Вчителі презентували нові стандарти проведення STEM-уроків (додано відео)

  • 846

У Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради Полтавської області 30 вересня 2021 року відбулася презентація сучасної STEM (STEAM) – лабораторії. Захід відвідали перший заступник міського голови Дроботя Геннадій Миколайович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Бутенко Станіслав Миколайович.

Учителі закладу продемонстрували можливості нового обладнання, що дозволить створити  сприятливе інноваційне середовище для забезпечення якості освіти та самореалізації кожного учня.

Учитель фізики та астрономії Кириченко Іван Олексійович продемонстрував вражаючі можливості інтерактивної панелі  B-Pro: наявний інструментарій програми Tefch Infiniti для проведення уроків з математики фізики, хімії, природознавства та предметів інших наукових галузей,  віртуальний планетарій Stellarium, що надає можливості роботи з різними системами координат, переглянути відображення поточного зоряного неба (на вказаний час), сузір’їв  та інше.

Цікаво було спостерігати за роботою 3D - принтера Snapmaker. Учитель технологій Підгайний Олексій Миколайович повідомив, що дана модель оснащена трьома змінними головками для 3D – друку, лазерного гравіювання та різьблення. Після кропіткої ювелірної роботи вчителя над позиціонуванням робочого столу з лазерною головкою, виставленням системи координат робочої зони та налаштувань у програмі Snapmaker Luban було виконано гравіювання на заготовці із фанери.

Навчальне обладнання американського бренду VEX Robotics – сучасне рішення для STEM – освіти. Це справжня функціональна робототехніка для учнів, а тому поставлені набори конструкторів VEX IQ, VEX V5 у повній мірі дозволять використовувати STEM – освіту для набуття практичних навичок здобувачів освіти, подальшого їх навчання та працевлаштування. Людмила Олексіївна Костенко, учитель інформатики закладу, презентувала роботу попередньо складеного учнями робота VEX IQ. Після завантаження в його пам'ять програми, яку було складено у середовищі VEX Code IQ робот виконав дії: рух вперед, назад та повороти вправо, вліво.

Попереду ще освоєння двох систем віртуальної реальності. Тож освітяни Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки сповнені надій, нових ідей, ентузіазму, а учні отримали комфортний простір для креативу та відкриттів, де все можливо і все цікаво!