У Гадячі відбулись урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва (додано відео)

  • 638

Фото без описуФото без описуФото без опису

14 жовтня ми будемо відзначати  величні свята: Свято Покрови Пресвятої  Богородиці, День українського козацтва, і найголовніше  разом: день Захисників та захисниць  України! Україна вшановує тих, хто в усі часи обороняв її територію, суверенітет та мир українців.

З цієї нагоди сьогодні, 13 жовтня, в Комунальному закладі  «Гадяцький будинок культури» Гадяцької міської ради відбулись урочистості за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ракочія Віталія Миколайовича, депутата Миргородської районної ради Бориса Олександра Ярославовича та військового комісара першого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколи Володимировича Овчаренка (ФОТОЗВІТ).

Участь у заході взяли учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на сході України та члени їх сімей, волонтери, родини загиблих в АТО, представники ветеранських організацій, військовослужбовці першого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За самовідданість і стійкість, виявлені під час проходження військової служби на сході України, проявлений патріотизм і професіоналізм при виконанні військового обов’язку, мужність у справі захисту нашої держави та з нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України воїнам були вручені Почесні грамоти Гадяцької міської ради та виконавчого комітету м. Гадяча, та Почесні грамоти і Подяки Миргородської районної ради. Представник учасників АТО Солдатов Тарас  Сергійович вручив подарунки присутнім на заході воїнам.

Одинадцять синів Гадяччини полягли на полі бою, боронячи цілісність і незалежність нашої держави. Підступна війна забрала тих, хто безмежно любив  і цінував  свою Батьківщину, хто не роздумуючи, вирушив захищати  її від ворога. Схилімо голови перед світлою пам’яттю:

 

                         Миколи Прудія

 

                         Анатолія Лифара

 

                         Юрія Кириєнка

 

                         Руслана Пономаренка

 

                          Ігора Жадька

 

                         Сергія Ільченка

 

                         Олега Перепелятника

 

                         Олександра Корнійка

 

                         Віктора  Ілляшенка

 

                         Володимир Крупський

 

                         Сергія Павлюченка

 

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості загиблих героїв відбулась хвилина мовчання.

На завершення заходу учасники ансамблю «Дивоцвіт» та гурту «Тоніка» створили святковий настрій присутнім своєю концертною програмою.