Гадячани вшанували пам’ять полеглих у визволенні України від фашистських загарбників

  • 890

Фото без опису

Сьогодні Україна відзначає пам’ятну дату - 77-му річницю вигнання нацистів з України (День визволення України від фашистських загарбників).

Цього дня ми вшановуємо величний подвиг визволителів української землі, низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав довгоочікувану перемогу та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх. Це була перемога зі сльозами на очах. Це не можна описати простими словами. Не можна висловити те, що відчували наші батьки і матері, діди і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. І ми говоримо: «Ніхто не забутий!», «Ніщо не забуто!». Будемо пам’ятати і навчимо своїх нащадків!

На знак вшанування  пам’яті полеглих у визволенні України від фашистських загарбників у міському парку «Перемога» відбулась церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави та братських могил воїнам-визволителям.