Гадяцьким ЦПРПП проведено семінар-практикум «Безпечне освітнє середовище – запорука успішної діяльності практичного психолога» для працівників психологічної служби

  • 374

Фото без опису

03 грудня 2021 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено територіальний семінар-практикум «Безпечне освітнє середовище – запорука успішної діяльності практичного психолога» для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад у онлайн режимі.

Майборода С.М., директор Гадяцького ЦПРПП звернувся до учасників заходу зі словами привітання. Аколович Т.П., психолог Гадяцького ЦПРПП ознайомила присутніх з роботою та програмою семінару-практикуму.

Про підвищення професійної компетентності працівників психологічної служби розповів директор Гадяцького ЦПРПП Майборода С.М.. Аколович Т.П. звернула увагу присутніх на забезпечення ефективного функціонування психологічної служби з питань створення безпечного освітнього середовища. Екологічно безпечне освітнє середовище – це система психолого-педагогічних умов, впливів і можливостей, які забезпечують захищеність особистості від негативного впливу. Щоб унеможливити насильство та створити безпечне освітнє середовище, кожен учасник освітнього процесу повинен мати уявлення не тільки про те, що вважають насильством, але як мінімізувати ризики та небезпеки і створити умови для внутрішньої безпеки та безпеки референтного довкілля. Це можливо лише завдяки спільній цілеспрямованій діяльності педагогів, учнів і батьків.

Свій досвід роботи з розвитку безпечного освітнього середовища презентував ЗДО «Первоцвіт» Гадяцької міської ради. Устінова І.В., вихователь-методист ЗДО «Первоцвіт» виступила з питанням «Освітнє середовище, яке мотивує, активує, зберігає та розвиває».

Про безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоровя особистості розповіла Пустовіт Л.М., практичний психолог ЗДО «Первоцвіт». А також презентувала у практичному модулі фрагмент заняття «5 емоційних уроків для дошкільнят».

Окрім того, було представлено інтерактив для батьків «Знаходимо спільну мову разом» (Підгайна Інна Олександрівна, соціальний педагог ОЗО «Сарська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької міської ради»). А також проведено практикум для педагогів «Як змінити сценарій життя» (Штанько Юлія Вікторівна, практичний психолог Гадяцького опорного ліцею І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки Гадяцької міської ради).

На завершення учасники заходу взяли участь у техніці самостійного вирішення проблеми методом створення «мережі допомоги», який презентувала психолог Гадяцького ЦПРПП Аколович Т.П.

Практичні психологи та соціальні педагоги активно взяли участь у рефлексії та виробленні і прийнятті рекомендацій семінару-практикуму.

Гадяцький ЦПРПП висловлює подяку усім спікерам за допомогу в організації та проведенні заходу. Усі учасники семінару-практикуму отримають сертифікати підвищення кваліфікації.

Підготувала: Т.П. Аколович