Звіт міського голови про роботу виконавчих органів Гадяцької міської ради за період з 20 листопада 2020 року по 19 листопада 2021 року

  • 867

Фото без опису

 

Додаток

до рішення шістнадцятої сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання 25 листопада 2021року № 783

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ПЕРЕД ГАДЯЦЬКОЮ МІСЬКОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ

ПРО РОБОТУ ЗА ПЕРІОД З 20 ЛИСТОПАДА 2020 РОКУ ПО 19 ЛИСТОПАДА  2021 РОКУ

 

Шановна громадо, депутати міської ради, запрошені!

 

Відповідно до пункту 9 статті 26 та пункту 7 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” вношу на розгляд міської ради та міської територіальної громади звіт про роботу виконавчих органів міської ради за період з 20 листопада 2020 року по 19 листопада 2021 року.

Ми живемо в дуже непростий час який змусив усіх нас змінити намічені плани та пріоритети. Час, коли ми жили, працювали, спілкувалися зовсім по-іншому: в режимі онлайн, з дотриманням усіх карантинних обмежень та соціальної дистанції. Кілька потужних хвиль епідемії, мов цунамі, накривали нашу громаду, і ми витримували черговий удар: госпіталізували, придбавали обладнання, розгортали ліжко-місця, забезпечували кисневі потоки, проводили дезінфекцію прибудинкових територій, доріг та тротуарів. Важкою ціною давався досвід боротьби з жорстокою та підступною хворобою. Проте, процеси забезпечення життєдіяльності громади не припинялися. У громаді продовжували ремонтувати дороги,  заклади освіти, житловий фонд, проводили реконструкцію міського парку, забезпечували подачу тепла, функціонування усіх комунікацій. Продовжувалася реалізація освітньої, медичної, адміністративної реформ.

2020 рік - рік виборів до місцевих рад. Гадячани зробили свій вибір: депутатський корпус Гадяцької міської ради представлений 26-ома депутатами, які активно відстоюють інтереси громади. Особисто я дякую усім, хто вдруге довірив мені відповідальну місію – бути міським головою, щоденно нести відповідальність перед мешканцями громади.

20 листопада 2020 року до Гадяцької громади приєднано Сарівську та Харковецьку громади. У нас збільшилася не тільки кількість населення, територія управління та обслуговування, а й повноваження та зона відповідальності: в галузі освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг.

Перед нами стоять вагомі завдання з реалізації розвитку Гадяцької міської територіальної громади: підвищення її економічного потенціалу та поліпшення інвестиційного середовища. Хочу зазначити: разом ми зможемо досягнути мети – розквіту нашої громади.

Вірю у нашу єдність та згуртованість заради сьогоднішнього дня та майбутнього розвитку громади.

 

 

З М І С Т

 

1.  Охорона здоров’я

2.  Бюджет Гадяцької міської територіальної громади

3.  Освіта

4.  Служба у справах дітей

5. Інвестиційні проекти

6. Створення належних умов для забезпечення ефективного надання адміністративних послуг населенню та розгляд звернень громадян

7. Соціальний захист

8.  Розвиток інфраструктури, міське господарство

9.  Архітектура та містобудування

10.  Культурний потенціал громади

11. Спорт – для всіх

 

 

ВСТУП

 

Протягом звітного року з 20.11.2020 по 19.11.2021 підготовлено та проведено 15 сесій Гадяцької міської ради, на яких прийнято 782 рішення, що дало можливість вирішити ряд важливих питань щодо життєдіяльності Гадяцької міської територіальної громади, управлінням майном,  земельними питаннями, клопотань підприємств, установ, організацій та щодо звернень громадян.

Головним завданням, над яким працював виконавчий комітет міської ради впродовж звітного періоду була максимальна реалізація інтересів жителів Гадяцької міської територіальної громади в реальних бюджетно-фінансових, економічних та соціальних умовах. За період з 20.11.2020 по 19.11.2021 проведено 19 засідань виконкому, на яких прийнято 635 рішень з різних питань життєдіяльності громади.

 

1.   Охорона здоров’я

Пріоритети:

-         протидія пандемії Covid-19;

-         покращення якості медичних послуг;

-         поліпшення матеріально-технічної бази медичних закладів.

На фінансування установ охорони здоров'я у звітному періоді направлено 11,1 млн. грн. при річному плані 13,5 млн. грн. або 82,2 %. На оплату за спожиті енергоносії  з початку року використано  3,7 млн. грн., або 33,3 % видатків на галузь.

1.1. Для протидії пандемії Covid-19  КНП «Гадяцька міська центральна лікарня» задіяла:

-   12 лікарів та 45 медичних сестер;

- 100 ковід - ліжок (3 дитячих, 97 дорослих);

- централізована подача кисню - 100 ліжок, додатково заклад забезпечений та використовуються, в разі необхідності, кисневі концентратори – 37 штук;

- апарати ШВЛ - 8 штук;

-  придбано інше обладнання для лікування СОVID-19 на суму 4418,0 тис. грн.;

- використано засобів індивідуального захисту, медичних препаратів та витратних матеріалів на суму 5984,6 тис. грн., в тому числі кисню медичного на суму – 1046,2 тис. грн.;

- проліковано: в умовах стаціонару 596 хворих.

Нам вдалося зберегти статус Гадяцької міської центральної лікарні, як опорного закладу, що надає можливість оперативно та своєчасно надавати невідкладну медичну допомогу хворим. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року  №23-р «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах» КНП «Гадяцька МЦЛ» затверджена опорним медичним закладом регіону у складі 8 медичних установ Полтавської області.

 За звітній період проведено великий обсяг робіт по створенню належних умов у медичному закладі, зокрема шляхом проведення капітальних та поточних ремонтів приміщень.

У 2021 році реалізовано проект по капітальному ремонту приймального відділення у рамках Президентської програми «Велике Будівництво». На ремонт даного відділення було спрямовано (з урахуванням виготовлення проектно-кошторисної документації, авторського нагляду та інших поточних витрат)  11 994, 474 тис. грн.

В рамках реалізації проекту «Благоустрій території Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня» для забезпечення зручності під’їзду для машин екстреної медичної допомоги, автотранспорту з медикаментами та киснем; полегшення та безпеки пересування пацієнтів, відвідувачів і персоналу лікарні, цього року на території медичного закладу проведено:

- капітальний ремонт асфальтного покриття на загальну суму 635,133 тис. грн. (562,0 тис. грн. кошти місцевого бюджету, 73,133 тис. грн. власні кошти закладу);

- капітальний ремонт бордюрів: замінено бордюри на загальну суму 296,18 тис. грн. (200,0 тис. грн. - кошти місцевого бюджету; 96,18 тис. грн. власні кошти закладу) та замінено каналізаційні люки;

- закінчуються будівельні роботи по проекту «Капітальний ремонт приміщень другого поверху, сходинкової клітини та частини даху терапевтичного корпусу».

Також, в цьому році проведено капітальний ремонт рентген. кабінету на загальну суму 1 089,9 тис. грн. (1 000,0 тис. грн. за рахунок державного бюджету, 89,9 тис. грн. власні кошти закладу). Рентгенівський кабінет, який є невід’ємною частиною приймального відділення та на сьогодні є першочергово необхідним для боротьби із коронавірусом COVID-19 потребував ремонту згідно вимог та норм до влаштування та експлуатації, із забезпеченням  захисту медичного персоналу, пацієнтів і населення при проведенні медичних  рентгенологічних процедур з діагностичною, профілактичною та  терапевтичною метою.

Крім того, для створення комфортних умов для перебування пацієнтів та  поліпшення умов праці для медичного персоналу в 2021 році було проведено:

-         ремонт приміщень санвузла поліклінічного відділення, на загальну суму  45,5 тис. грн.;

-         ремонт ганків поліклінічного та інфекційного відділень, головного корпусу  на загальну суму 148,2 тис. грн.;

-         ремонт тротуарної доріжки біля інфекційного корпусу на суму  39,7 тис. грн.;

-         ремонт системи опалення, системи водопостачання та колодязів підземних комунікацій - 49,4 тис. грн.

В умовах сьогодення, а саме у зв’язку із поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із короновірусною хворобою Covid-19, велика увага приділялася роботі пов’язаною з ремонтами системи для централізованої подачі кисню в достатній кількості. Так, у 2021 році було реалізовано проект «Капітальний ремонт системи централізованої подачі кисню першого поверху головного корпусу КНП «Гадяцька МЦЛ» на загальну суму 378,721 тис. грн. (власні кошти МЦЛ). Крім того проведено корегування інших проектів з метою прокладання нових магістралей та збільшення кисневих точок для подачі кисню в інфекційному та терапевтичному відділеннях.

КНП «Гадяцька МЦЛ» забезпечена достатньою кількістю обладнання. Всього в закладі функціонує близько 1,5 тис. одиниць медичного та господарського обладнання на загальну суму 79,0 млн. грн., з них придбано у звітному періоді за рахунок різних форм фінансування:

- гастроскоп з аксесуарами  EG-530WR та колоноскоп - 1980,0 тис. грн.;

- стіл операційний «Біомед» - 194,50 тис. грн.;

- 5 апаратів для штучної вентиляції легень  на загальну суму 1 965,902 тис. грн.;

- центральні станції моніторингу стану пацієнта з моніторами пацієнта, в кількості 7 шт., на загальну суму 603,656 тис. грн.;

- 10 концентраторів кисню на загальну суму 246,400 тис. грн.;

- пристрої та обладнання для реабілітації: стельовий підйомник, пристрій реабілітаційний, пристосування ортопедичне, загальною вартістю 350,350 тис. грн.;

- апарат рентгенівський діагностичний пересувний - 450,0 тис. грн.

Також у звітному періоді придбані діагностичні апарати: для малоінвазивної хірургії (лапораскопічні стійки з гінекологічними, хірургічними та цистоскопічними наборами),  артроскопічна стійка та мамограф.

Крім того, в рамках виконання бюджетної програми за рахунок коштів субвенції державного бюджету України, закладом  по перерозподілу отримано дороговартісне медичне обладнання, а саме:

- комп’ютерний томограф Optima CT540, встановлений на площах приймально-діагностичного відділення, вартістю 11 360,00 тис. грн. (з моменту встановлення  у червні 2021 року уже зроблено близько 1300 досліджень, в т.ч. контрасним методом – 400 дослідження);

- система рентгенівська діагностична Calypso F MTOes, вартістю 4 832,00 тис. грн.;

- система ультразвукова діагностична, вартістю 1 850,0 тис. грн.

Медичний заклад у звітному періоді продовжував працювати у складних умовах карантину у зв’язку із пандемією коронавірусної інфекції, тож основна частина видатків  йде на закупівлю ліків та розхідних матеріалів для пацієнтів хворих на COVID - 19. При цьому прикладається  максимум зусиль для того, щоб всі пацієнти були максимально забезпечені можливими ліками та гідними умовами перебування в стаціонарі. За 10 місяців цього року було використано коштів на загальну суму 10 873,427 тис. грн. 

Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради, обслуговує окрім мешканців Гадяча та Гадяцького району суміжні райони Лохвицький та Зінківський, а це близько 120 тис. чоловік. В перспективі планується обслуговувати Липоводолинський та Лебединський райони Сумської області, а це близько 42 тис. чоловік.

На постійній основі проводяться оперативні втручання за хірургічним, травматологічним, гінекологічним та офтальмологічним профілями.

Згідно Постанови КМУ від 15 лютого 2021 року №133 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у ІІ-ІV кварталах 2021 року» КНП «Гадяцька МЦЛ» заключено договір з Національною службою здоров’я України на 19 пакетів послуг з медичного обслуговування населення у 2021 році.

1.2. Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Гадяцької міської ради:

На фінансування первинної медичної допомоги населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги із загального фонду бюджету Гадяцької міської ТГ використано кошти в сумі 3,5 млн. грн.

Для здійснення заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет використано кошти в сумі 1,7 млн. грн.

  1.2.1. Першочергова увага приділяється доукомплектуванню закладу та його структурних підрозділів сучасним медичним та іншим обладнанням. За 10 місяців 2021 року придбано обладнання, устаткування та засоби на суму 1176,7 тис. грн., а саме:

-         ліки для надання невідкладної допомоги – 88,7 тис. грн.;

-         туберкулін для вакцинування дітей – 229,8 тис. грн.;

-         засоби індивідуального захисту для медичних працівників – 131,4 тис. грн.;

-         дезінфікуючі засоби – 62,7 тис. грн.;

-         вироби медичного призначення – 98,2 тис. грн.;

-         розхідні матеріали одноразового використання – 74,7 тис. грн.;

-         розхідні матеріали до гематологічних аналізаторів – 138,7 тис. грн.;

-         тест-смужки для вимірювання глюкози крові, холестерину, до сечових аналізаторів – 137,2 тис. грн.;

-         комп’ютерна техніка – 10,8 тис. грн.;

-         побутова техніка – 120,4 тис. грн.;

-         меблі – 54,8 тис. грн.;

-         медичні меблі – 29,3 тис. грн.

  1.2.2.  Протягом 10 місяців 2021 року проведено ряд поточних ремонтів, а саме:

-         поточний ремонт приміщення та сан. вузла Амбулаторії загальної практики сімейної медицини Гадяч №1 – 97,1 тис. грн.;

-         поточний ремонт санвузла Сарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 41,3 тис. грн.;

-         поточний ремонт Біленченківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 47,1 тис. грн.

  1.2.3. Для забезпечення збільшення фінансування закладу поряд з основним пакетом послуг, що надаються закладом «Первинна медична допомога» також заключені договори з Національною службою здоров'я України на пакети послуг «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та «Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги». У листопаді 2021 року подано заявку на укладання договору на пакет послуг «Мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям».

2. Бюджет міської територіальної громади

Пріоритети:

- наповнення бюджету Гадяцької  міської ТГ;

- забезпечення потреб розвитку громади.

Однією із основних особливостей бюджету 2021 року є те, що бюджет Гадяцької територіальної громади, об’єднав бюджет міста Гадяча та Біленченківський, Сарівсьський, Харківецький сільські бюджети. В результаті ліквідації Гадяцького району  ряд  бюджетних установ  передано на утримання  Гадяцької міської територіальної громади.

Загальний обсяг доходної частини  бюджету на 2021 рік, з урахуванням внесених змін, склав 232,9 млн. грн. За 10 місяців 2021 року до доходної частини бюджету  надійшло  194,9 млн. грн., при плані 186,3 млн. грн., що складає 104,6 %.

До бюджету Гадяцької громади надійшло офіційних трансфертів 76,8 млн. грн., при плані 77,2 млн. грн., що складає 99,5%. В порівнянні з відповідним періодом минулого року офіційних трансфертів до бюджету надійшло більше на 49,1 млн. грн. (факт 10 місяців 2020 року – 27,7 млн. грн.). З державного бюджету – 60,5  млн. грн., з них:

-  базова дотація – 4,6 млн. грн. (100%);

- додаткова дотація  на здійснення  переданих з державного бюджету  видатків  з утримання  закладів освіти та охорони здоров’я - 2,6 млн. грн.

Субвенцій з державного бюджету надійшло 53,2  млн. грн.:

-         освітня субвенція – 45,9 млн. грн., що більше на 18,5 млн. грн. ніж  у відповідному періоді 2020 року (27,3 млн. грн.);

-         субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів  щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 3,4 млн. грн.;

-         субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 0,5 млн. грн. (100%);

-         субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у      сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 1,2 млн. грн.; 

-   субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та     доступної загальної середньої освіти  «Нова українська школа» за рахунок

    відповідної субвенції з державного бюджету – 0,6 млн. грн.;

-         субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров`я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (придбання інсуліну) - 1,7 млн. грн.

    З обласного бюджету – 1,7   млн. грн. з них:

  • Фонд розвитку територій   – 0,6  млн. грн.;
  • Інші субвенції – 0,5 млн. грн.;
  • Субвенції на здійснення природоохоронних заходів - 0,6 млн. грн.

З бюджетів інших громад на утримання об’єктів спільного користування -  14,6 млн. грн.

Доходів  без трансфертів  отримано  122,4 млн. грн., при плані 113,4 млн. грн., або 107,9%. В порівнянні з відповідним періодом минулого року таких доходів   надійшло на 29,4 млн. грн. більше.

Основним бюджетоутворюючим  податком у бюджеті Гадяцької МТГ є   Податок та збір на доходи фізичних осіб. Виконання  планових показників склало за звітний період 103,0%. В порівнянні з відповідним періодом минулого року в бюджет Гадяцької МТГ надійшло податку на доходи фізичних осіб більше на  12,1 млн. грн., або 115,5%. 

Внутрішніх податків на товари та послуги надійшло 14,6 млн. грн. при плані 10,9 млн. грн., що складає 134,0 %. В тому числі:

- акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів виконаний  на 116,7 (план – 5,1 млн. грн.,  факт – 6,0 млн. грн.). В порівнянні з відповідним періодом  минулого року в бюджет Гадяцької громади надійшло більше на 1,0 млн. грн.;

- акцизного податку з вироблених в Україні  та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пального)  за 10 місяців 2021 року надійшло 8,6 млн. грн., що більше від відповідних надходжень минулого року на 1,0 млн. грн.

Надходження по платі за землю виконані на 101,4 %  при плані – 13,2 млн. грн., надійшло – 13,4 млн. грн.). В порівнянні з відповідним періодом  минулого року в бюджет  надійшло плати за землю більше на 3,4 млн. грн.

Єдиний податок виконано на 100,9% (план –  18,6 млн. грн., факт – 18,7 млн. грн.).  В порівнянні з минулим роком  до бюджету  МТГ надійшло на 4,1 млн. грн. більше.

Рентної плати за спеціальне використання надрами загальнодержавного значення  за звітний період отримано до доходів бюджету в сумі 3,9 млн. грн.  

         Плати за надання інших адміністративних  послуг надійшло 1,9 млн. грн. при плані 1,5 млн. грн., що складає 126,7%. В порівнянні з відповідним періодом минулого року до бюджету надійшло більше на 0,6 млн. грн.

Екологічного податку надійшло –76,5 тис. грн. при плані – 69,4 тис. грн., що складає 120,0%

З початку року надходження коштів від продажу земельних ділянок несільськогоподапського призначення, що перебувають у комунальній власності  склали 858,1 тис. грн.

Видаткова частина:

Виконання видаткової частини бюджету Гадяцької міської ТГ за 10 місяців 2021 року складає 179,4 млн. грн.. в порівнянні з відповідним періодом 2020 року більше на  58,8  млн. грн.

У структурі видаткової частини бюджету Гадяцької міської ТГ за економічними категоріями питому вагу займають видатки:

- на оплату праці з нарахуваннями – 116,7 млн. гривень (65,1 % від обсягу видатків міського бюджету);

- використання товарів і послуг – 12,4 млн. грн. (6,9 %);

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 6,7 млн. грн. (3,7 %);

- продукти харчування – 3,9 млн. грн. (2,1%);

- на соціальне забезпечення (виплата матеріальних допомог, інші виплати населенню) – 0,8 млн. грн. (0,45 %);

- трансферти підприємствам (установам, організаціям) – 31,9 млн. грн. (17,8 %);

- трансферти органам державного управління інших рівнів  – 1,0 млн. грн. (0,5 %),

- капітальні видатки – 1,8 млн. грн. (1,0 %).

На утримання органів місцевого самоврядування спрямовано 17,4 млн. грн. Питома вага видатків по державному управлінню в структурі бюджету складає 9,7 %.

3. Освіта

Пріоритети:

- забезпечення якісної і доступної освіти;

- виховання здорової та компетентної особистості.

Майбутнє України визначається рівнем освіченості її найменших громадян – дітей дошкільного та шкільного віку, що є пріоритетом у діяльності відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради. На території Гадяцької громади функціонує 9 закладів дошкільної освіти, в яких виховується 898  дітей віком від 1 до 6 (7-ми) років. На базі діючих ЗДО здійснює свою діяльність 47 груп. Вихованням та турботою про дітей закладів дошкільної освіти займається – 131 педагогічний працівник.

Право громадян на отримання базової та повної загальної середньої освіти в Гадяцькій міській територіальній громаді забезпечують 6 закладів загальної середньої освіти, в яких навчається 2441 учень, 109 класів. Навчання та виховання підростаючого покоління здійснює 242 педагогічних працівника. Із загальної чисельності педагогічних працівників 24 учителям присвоєно звання «Вчитель – методист», 64 – «Старший учитель», 6 – нагороджені знаком «Відмінник освіти України».

На території Гадяцької міської територіальної громади працюють два позашкільні заклади освіти:

1. Комунальна установа «Гадяцький будинок дитячої та юнацької творчості», в якій позашкільною освітою різного профілю охоплено 445 дітей.

2. Комунальна установа «Гадяцька комплексна дитячо-юнацька спортивна школа», в якій позашкільною освітою охоплено 238 дітей.

      З бюджету Гадяцької міської територіальної громади видатки на освіту спрямовано в обсязі 102,7 млн. грн., що на 34,8 млн. грн. (або 51,2%) більше проти 2020 року. Питома вага видатків на освіту склала 57,2% до загальної суми видатків в цілому.

За 10 місяців 2021 року придбано предметів, матеріалів та обладнання на суму 3,7 млн. грн., проведено оплату послуг на суму 2,2 млн. грн.

          Загальна сума коштів, яка спрямована на розвиток установ та закладів освіти становить 1,3 млн. грн.,  з них  на  проведення капітальних ремонтів шкіл направлено 545,8 тис. грн., а саме:

- капітальний ремонт (заміна вікон в аудиторії №32) в Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки – 49,8 тис. грн.;

- капітальний ремонт сходової клітки в Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки – 48,1 тис. грн.;

- капітальний ремонт (заміна вікон в аудиторії №34 та №20) в Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки – 48,9 тис. грн.;

- капітальний ремонт (заміна вхідних дверей) в Гадяцькій СШ І-ІІІ ступенів.№2 імені Михайла Драгоманова – 41,9 тис. грн.;

- капітальний ремонт (заміна вікон спортивного залу) в Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського – 43,2 тис. грн.;

- капітальний ремонт (заміна вікон в аудиторії  (212 та 233) у Гадяцькому ліцеї І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки – 50,0 тис грн.;

- капітальний ремонт харчоблоку в Біленченківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – 98,7 тис грн.

Одним із чинників забезпечення рівного доступу до якісної освіти є впровадження сучасних інформаційних технологій в освітній процес. Усі школи І-ІІІ ступенів забезпечені навчально-комп’ютерними або мультимедійними комплексами. На сьогодні всі загальноосвітні школи підключені до швидкісної  мережі Інтернет, встановлено wi-fi. В цьому році придбано 26 ноутбуків для вчителів. Придбано сучасну STEM (STEAM) – лабораторію для Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №1 імені Олени Пчілки вартістю 647,0 тис. грн.

У 2021 році 113 випускників закладів загальної середньої освіти  Гадяцької міської територіальної громади  взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з 9 навчальних предметів. Серед міст Полтавської області за рейтингами ЗНО м. Гадяч другий рік поспіль тримає 4 місце.

У підсумку, шестирічний аналіз результатів ЗНО показує, що постійними лідерами рейтингу серед міст Полтавської області є Полтава, Кременчук, Лубни, Горішні Плавні та Гадяч.

У 2020/2021 навчальному році ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад проведено з трьох  навчальних предметів (правознавство, екологія, німецька мова). Кількість учасників 45, з них 23 переможці. Результати ІІ етапу олімпіад засвідчили наявність ефективної роботи з обдарованими дітьми та відповідального ставлення при підготовці учнів до олімпіад.

Комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради  проведено І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в онлайн-режимі. У конкурсі-захисті взяли участь 29 юних науковців.

Гадяцький ЦПРПП  у 2021 році провів 34 семінари, тренінгові заняття, майстер-класи для педагогічних працівників закладів освіти. Практикується використання нових форм роботи, зокрема вперше у цьому році проведено бекстейдж працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Доторкнись до світу психології» у мережі Facebook. Гадяцький ЦПРПП став організатором обласних заходів, зокрема:

-         21.05.2021 конференції для консультантів та голів професійних спільнот української мови та літератури  «Літературний місток пам’яті: краєзнавчий аспект»;

-         18.08.2021 територіального семінару для працівників закладів і установ освіти Гадяцької та Миргородської міських територіальних громад «Професійний розвиток вчителя: вимоги сьогодення».

Інклюзивна освіта:

Поширення в Україні процесу інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами є не лише відображення часу, а й представляє собою ще один крок до забезпечення повної реалізації прав дітей із особливими потребами на якісну освіту. Мережа інклюзивних закладів  міста у 2020/2021 навчальному році налічує 6 закладів загальної середньої освіти, де функціонують  29 інклюзивних класів. Послугами скористалися 268 дітей.

          Протягом звітного періоду на придбання засобів корекції, реабілітаційного обладнання використано  з різних бюджетів, в тому числі з бюджету Гадяцької міської ТГ -  158,9 тис. грн.

За звітній період Комунальною установою «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» проведено:

- 121 комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей;

- 14 методичних заходів для педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами;

- 3615 корекційно-розвиткових занять для дітей з особливими освітніми потребами;

- 288 консультацій на запит педагогічних працівників та батьків дітей з особливими освітніми потребами.

Вперше  спільно з відділом освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради проведено конкурс на кращий заклад інклюзивного навчання серед закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Переможці взяли участь у другому етапі цього конкурсу  серед закладів освіти Полтавської області, в результаті чого ЗДО «Веснянка» здобув ІІ місце в номінації «Кращий заклад інклюзивного навчання» серед закладів дошкільної освіти Полтавської області.

 

4. Служба у справах дітей

Пріоритети:

  • опікування дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та, позбавлених батьківського піклування

Свою роботу Служба у справах дітей Гадяцької міської ради розпочала 02 лютого 2021 року.

На первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та, позбавлених батьківського піклування знаходиться 16 дітей, з них 8 дітей, позбавлених батьківського піклування та 8 дітей-сиріт. З них 13 дітей перебувають під опікою та піклуванням, 3 - знаходяться у спеціальних закладах.

На обліку дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах - 4 дитини, 11 мають статус дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Проведено засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради - 9, розглянуто питань - 31.

За період з 02 лютого 2021 року до Гадяцького районного суду Полтавської області  подано 1 позов про позбавлення батьківських прав, 2 дітей влаштовано під опіку в сім'ю родичів.

На території Гадяцької міської ТГ діє 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 7 дітей, та 2 прийомні сім'ї, в яких виховується 2 дитини. Проведено 2 внутрішньо - сімейних усиновлення.

23 людям надана консультативна допомога.

 

5. Інвестиційні проекти

Пріоритети:

  • формування сприятливого інвестиційного клімату.

Протягом звітного періоду виконавчим комітетом міської ради було проведено ряд заходів для отримання інвестиційних коштів, а саме:

5.1.Залучено кошти з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області на умовах спів фінансування (50/50), що дозволило виконати роботи по реконструкції колектору зливової каналізації по вул. Гетьманська в місті Гадяч. Загальна вартість робіт складає 1 млн.264,4 тис. грн.;

5.2.Здобуто перемогу в конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області проекту «Сміттєвий бак – шлях до розв’язання проблеми накопичення сміття», що надало змогу Комунальному підприємству «Гадяч-житло» придбати 120 контейнерів (ємністю 120 літрів) для збору твердих побутових відходів. Загальна вартість проекту складає 99,6 тис. грн. З обласного бюджету залучено субвенцію в сумі 49,8 тис. грн.;

5.3. За підтримки депутатів Полтавської обласної ради залучено кошти Фонду розвитку територій області в сумі 7580,0 тис. грн., а саме на:

- реконструкцію водопроводу по вул. Набережна Грунь в м. Гадяч – 600,0 тис. грн.;

- капітальний ремонт з відновлення покриття проїзної частини вул. Лохвицька (від вул. Тельмана до буд. №8 по вул. Лохвицька) в м. Гадяч Полтавської обл. Коригування – 1715,519 тис. грн.;

- капітальний ремонт з відновлення покриття проїзної частини вул. Лохвицька (від буд. №8 по вул. Лохвицька до пл. Миру) в м. Гадяч Полтавської обл. – 2606, 880 тис. грн.;

- реконструкція парку «Перемога» в місті Гадяч Полтавської області – 677,601 тис. грн.;

- реконструкція водонапірної вежі (заміна) та водопровідної мережі в селі Осняги по вулиці Комарова, 26–А Гадяцької міської територіальної громади, Миргородського району, Полтавської області -  980,0 тис. грн.;

- нове будівництво багатофункціонального спортивного майданчика в парку «Перемога» в місті Гадяч Полтавської області – 1000,0 тис. грн.

.

6. Створення належних умов для забезпечення ефективного надання адміністративних послуг населенню та розгляд звернень громадян

Пріоритети:

- створення належних умов для забезпечення ефективного надання адміністративних послуг населенню та розгляд звернень громадян.

В місті працює відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Гадяцької міської ради. Центром надається 57 адміністративних послуг. Це послуги: відділу №5 у Миргородському районі Головного управління Держгеокадастру, відділу з питань державної реєстрації виконавчого комітету Гадяцької міської ради, відділу державного архітектурно-будівельного контролю Гадяцької міської ради, відділу №2 управління соціального захисту населення  Миргородської районної державної адміністрації, Гадяцького районного відділу Управління Державної міграційної служби України, Гадяцького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

За звітний період Центром:

-   надано 7944  адміністративних послуг;

- постійно проводяться консультації суб’єктів надання адміністративних послуг.

Робота Центру спрямована на створення належних умов для забезпечення ефективного надання адміністративних послуг суб’єктам звернень та постійно поліпшується якість їх обслуговування.

Гадяцька міська рада та її виконавчий комітет постійно вживає заходи для підвищення ефективності роботи із всебічного розгляду звернень громадян та порушених у них проблем, оперативного їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян, зокрема, в умовах карантинних обмежень.

Всього у 2021 році до виконавчого комітету міської ради надійшло 529 звернень, що на  60 звернень більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Через органи влади вищого рівня надійшло 91 звернення. Найбільш актуальними питаннями є: надання матеріальної допомоги на лікування, у зв’язку з важким матеріальним станом – 280 (на 41 звернення більше ніж у 2020 році), комунального господарства – 24, ремонту доріг – 19, відновлення вуличного освітлення – 3, ремонту покрівель багатоповерхових будинків – 7.  Одноразових матеріальних допомог жителям Гадяцької міської територіальної громади за 10 місяців 2021 року надано на суму  292,6 тис. грн.

 

7.  Соціальний захист

Пріоритети:

- соціальна підтримка мешканців громади;

- якість та доступність соціальних послуг.

Фінансування галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення складає 11,0 млн. гривень, що становить  6,1 % від загальних видатків. Зокрема,, на виплату матеріальної допомоги спрямовано кошти в сумі 0,3 млн. грн.

1. На реалізацію Програми «Турбота» з початку 2021 року використано кошти в  сумі 254,0  тис. грн. Заходами Програми «Турбота» щомісячно охоплено 40 мешканців громади, яким організовано доставку гарячого харчування три рази на тиждень.

2. На реалізацію Програми про компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним та залізничним транспортом окремим категоріям громадян:

- пільговий проїзд автомобільним транспортом: за 10 місяців використано – 32,8 тис. грн. На обліку знаходиться 192 особи, які щомісячно отримують талони на пільговий проїзд за маршрутом м. Гадяч – с. Малі Будища. В цьому році вперше запроваджено талонну систему обліку пільгового перевезення, тобто оплата здійснюється за фактично надані послуги;

- пільговий проїзд залізничним транспортом На обліку знаходиться 149 осіб – за 10 місяців використано - 7,3 тис. грн.

3. На санаторно-курортне оздоровлення в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області членів сімей загиблих(померлих) ветеранів війни, з числа АТО/ООС, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій з обласного бюджету виділено 110,0 тис. грн. З початку року оздоровлено 7 осіб на загальну суму – 91,2 тис. грн.

4. На пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи виділено 43,7 тис. грн. За 10 місяців 2021 року пільговими лікарськими препаратами скористалися 90 осіб на загальну суму 34,5 тис. грн.

5. Надається послуга «Соціальне таксі». Загальна сума виділених коштів становить - 15,0 тис. грн. Протягом 10 місяців 2021 року послугою скористалися 3 особи, які здійснили 9 поїздок.

6. Заходами Програми з надання пільг окремим категоріям громадян для оплати послуг зв’язку охоплено 98 осіб. На 2021 рік виділена сума становить 54,122 тис. грн. За десять місяців використано – 30,5 тис. грн.

7. Заходами Програми про компенсаційні виплати фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування станом на 01.11.2021 року охоплено 41 особу. Загальна сума виділених коштів на 2021 рік становить 465,5 тис. грн. Протягом 10 місяців 2021 року вже використано – 368,8 тис. грн.

8. Програма пільгового медичного забезпечення (зубного протезування) ветеранів війни на 2021-2023 роки. На 2021 рік виділено 70,0 тис. грн. Протягом 10 місяців 2021 року послугою скористалися 11 осіб на загальну суму 25,7 тис. грн.

 

8. Розвиток інфраструктури, міське господарство

Пріоритети:

  • ремонт житлового фонду та прибудинкових територій;
  •  озеленення міста;

 - якісне забезпечення вуличного освітлення;

- безперебійне водопостачання;

- якісний стан дорожнього покриття;

- реконструкція та будівництво об’єктів комунальної власності.

На житлово-комунальне господарство спрямовано 15,7 млн. грн., питома вага  в структурі видатків складає 8,8%:

Експлуатація та технічне обслуговування житлового фонду – 49,9 тис. грн,  які спрямовано на придбання засувок (КП «Гадяч-житло»);

Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства – 1,2 млн. грн. Видатки направлено на:

- Гадяцьке ВУЖКГ - 0,7 млн. грн. (оплата праці, з нарахуваннями, оплата послуг та придбання товарів);

- КП «Добробут» - 0,3 млн. грн. (оплата послуг, оплата праці, оплата електроенергії. придбання товарів,  придбання насосу);

-   КП «Сарське»  - 0,2  млн. грн. (оплата праці, оплата послуг).

Забезпечення збору та вивезення сміття і відходів: видатки склали 1946,4 тис. грн. на придбання сміттєвоза 1490,0 тис. грн., придбання контейнерів для сміття – 457,2 тис. грн.

Організація благоустрою населених пунктів – 11,5 млн. гривень (на 1,9 млн. грн. більше, ніж у 2020 році). В структурі видатків  за звітний період  питома вага  цих видатків складає 6,4%. З них на:

- забезпечення прибирання та утримання в належному стані  території міста  -7,4 млн. грн.;

- забезпечення прибирання та утримання в належному стані території Сарського старостинського округу -  0,8 млн. грн.;

- забезпечення прибирання та утримання в належному стані території Біленченківського старостинського округу - 0,6 млн. грн.;

 - забезпечення  функціонування мереж  зовнішнього освітлення - 1541,6 тис. грн.,  в. т.ч. у місті Гадячі - 1225,3 тис. грн.; у Сарському старостинському окрузі - 45,8 тис. грн.; у Біленченківському старостинському окрузі - 243,5 тис. грн.

          В рамках поточного ремонту мережі вуличного освітлення міста проведено на ділянках двадцяти однієї вулиці заміну 6396 м провода на самонесучий ізольований  з  встановленням 165 штук світильників LED на нових кронштейнах, встановлено освітлювальних опор 19 штук.

 Під час проведення  технічного обслуговування  замінено ламп освітлення на LED - 114 штук , в т.ч. парк – 20 штук.

Поточний ремонт вуличного освітлення              492,239 тис. грн.

Технічне обслуговування вуличного освітлення  48,350 тис.  грн.

Технічне обслуговування освітлення парку            5,070 тис. грн.

Технічне обслуговування світлофорів                     3,138 тис. грн..

      Придбання  обладнання та техніки для МКП «Комунсервіс» за звітний період здійснено на суму 1209,6 тис. грн., в т.ч.  косарки,  відвала,  вакуумної підмітально-прибиральної машини з вакуумно-пневматичною системою «Shmidt Swingo 200» – 714,0 тис. грн., корзини монтажної, навантажувача фронтального – 161,7 тис. грн., причіпа до трактора – 170,0 тис. грн., придбання розкидача піску – 24,0 тис. грн.

      Проведення поточного ремонту  тротуарних доріжок  - 57,0 тис. грн.

      На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету направлено 3,3 млн. грн. З них на поточний ремонт доріг - 3,2 млн. грн. та на капітальний ремонт – 0,1 млн. грн.

  Поточний ремонт доріг виконано за адресами: вул. Волгоградська,  вул. Комсомольська, вул. Полтавська, пл. Миру (окремими ділянками),  вул. Пушкіна, пров. Лохвицький, вул. Спортивна, вул. Духова, вул. Жовтнева, вул. Ярова, вул. Набережна Псла, вул. Конституції України, пров. Тракторний, вул. Тельмана в м. Гадяч,  по пл. Соборна  в м. Гадяч,  вул. Гагаріна  в м. Гадяч, вул. Будька  в м. Гадяч,  вул. Дружби  в м. Гадяч,  вул. Дзержинського  в м. Гадяч,  вул. Вокзальна  в м. Гадяч,  вул. Лесі Українки  в м. Гадяч, вул. Героїв  Майдану в м. Гадяч, вул. Білохи   в м. Гадяч, вул. Чапаєва  в м. Гадяч, вул. Терешкової   в м. Гадяч,  вул. Швидкого  в м. Гадяч,  вул. Першотравнева  в м. Гадяч,  вул. Степаненка  в м. Гадяч,  вул. Комсомольська (від буд.25 до буд.33) в м. Гадяч,  пров. Свердлова в м. Гадяч, пров. Кіндратенка в м. Гадяч, дорожнього покриття: під"їзду до котельні за адресою вул. Полтавська ,19А в м. Гадяч, заїзних кишень та з’їздів  по  вул. Гетьманська  в м. Гадяч, заїзних кишень та з’здів  по  вул. Полтавська в м. Гадяч, заїзних кишень та з’їздів  по  вул. Шевченка  в м. Гадяч,  вул. Лесі Українки в м. Гадяч, заїзних кишень та з’їздів біля житлового будинку № 62 по вул. Гетьманська в м. Гадяч, пл. Соборна в м. Гадяч, Послуги по встановленню бортового каменю по вул. Тельмана в м. Гадяч, вул. Центральна с. Біленченківка, вул. Ярова с. Степаненки,  вул.  Чкалова в с. Островерхівка, вул. Генерала Ковальова  в с. Сари, вул.  Клубна  в с. Сари, вул. Клубна  в с. М.Будища, вул. Гагаріна  в  с. Малі Будища,  вул. Заярська в с.Харківці, вул. Центральна  в с. Харківці, пров. Сухий в с. Харківці.

      У звітному періоді передано субвенцію обласному бюджету на фінансове  забезпечення ремонту доріг загального користування місцевого значення в сумі 614,0 тис. грн. на ремонт доріг   (Т 17-05 Біленченківка, та Гадяч-Миргород).

«Будівництво об`єктів житлово-комунального господарства» у звітному періоді видатки проведені в сумі 1060,8 тис. грн.  на:

     Капітальний ремонт житлових будинків за адресами:

вул. Гетьманська, 45 – 15,1 тис. грн.;

вул. Драгоманова, 22 – 14,8 тис. грн.;

вул. Полтавська, 17 – 35,7 тис. грн.;

пл.   Миру, 19 – 31,4 тис. грн.;

вул. Полтавська, 44 – 13,3 тис. грн.;

вул. Полтавська, 56 – 22,4 тис. грн.;

вул. Тельмана, 14-б – 29,9 тис. грн.;

вул. Швидкого, 5 – 49,5 тис. грн.;

вул. Полтавська, 35 – 9,5 тис. грн.;

вул. Швидкого, 11 – 10,0 тис. грн.;

вул. Шевченка, 38 – 7,3 тис. грн.;

вул. Полтавська, 35 – 41,5 тис. грн.;

вул. Полтавська, 23 – 40,9 тис. грн.;

вул. Швидкого, 5 – 30,4 тис. грн.;

вул. Швидкого, 7 – 51,1 тис. грн.;

вул. Полтавська, 100 – 90,0 тис. грн.;

вул. Тельмана, 27 – 49,9 тис. грн..;

вул. Шевченка, 9 – 49,9 тис. грн.;

вул. Гетьманська, 45 – 37,0 тис. грн.;

вул. Полтавська, 44 – 49,4 тис. грн.;

пл.   Миру, 12 – 44,0 тис. грн.;

вул. Полтавська, 39 – 32,2 тис. грн.;

вул. Полтавська, 13 – 37,0 тис. грн.

     На проведення реконструкції  водонапірної вежі в с. Осняги використано  47,0 тис. грн.

    Для підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків та житлово-будівельних кооперативів виконано:

- ЖБК «Луч» капітальний ремонт внутрішньо-будинкової дороги – 82,3 тис. грн.;

- ОСББ «Світанок»  капітальний ремонт внутрішньо-будинкової дороги – 49,9 тис. грн.

      Управлінською компанією ТОВ «Будсантехпроект»:

1. Проведено роботи з капітального ремонту житлових будинків – 40,4 тис. грн. за адресами:

-   вул. Гетьманська, 58 – 1,4 тис. грн.;

-   вул. Гетьманська, 47 – 30,0 тис. грн.;

-   вул. Гагаріна, 2 – 9,0 тис. грн.

2. Проведено капітальний ремонт труби котельні в м. Гадяч на суму 48,9 тис. грн.

Будівництво інших об`єктів комунальної власності - 1137,0 тис. грн.  в т. ч.:

- реконструкція парку «Перемога» в м. Гадячі  – 767,4 тис. грн.

                У міському парку цього року проводились роботи з реконструкції паркових алей Виконання даних робіт дозволить дорослим та дітлахам, навіть при настанні несприятливих погодних умов, вільно пересуватися оновленими тротуарними доріжками;

- реконструкція колектору зливової каналізації по вул. Гетьманська в м. Гадячі - 300,7 тис. грн.

Для вирішення проблемного питання відведення води, що утворювалась під час зливових дощів по вулиці Гетьманській, проведено реконструкцію колектору зливової каналізації.

-  капремонт тротуарної доріжки по вул. Тельмана – 16,6 тис. грн.;

- виготовлення  проектно-кошторисних документацій по капремонту адмін. будівель – 12,2 тис. грн.;

- капітальний ремонт огорожі - 34,8 тис. грн.;

- відшкодування вартості витрат за проведення експертизи кошторисної частини проектної документації по об'єкту «Нове будівництво багатофункціонального спортивного майданчика в парку "Перемога» у місті Гадяч 5,3 тис. грн.

 

9. Архітектура та містобудування

Пріоритети:

-координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку і забудови Гадяцької міської територіальної громади.

Протягом звітного періоду, з 20 листопада 2020 року по 01 листопада 2021 року, відділом містобудування, архітектури, ЖКГ та будівництва Гадяцької міської ради видано:

-       9 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва;

-       19 будівельних паспортів забудови земельної ділянки;

-       5 паспортів прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності;

-       72 листа роз’яснення щодо необхідності отримання містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва;

-       12 погоджень проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

-         5 витягів з містобудівної документації з зазначенням функціональної зони території, в межах якої розташована земельна ділянка, та обмежень у використанні території для містобудівних потреб;

-         21 накази щодо присвоєння/зміни адреси об’єктам будівництва/  нерухомого майна, з них: 3 - присвоєння адреси об’єктам будівництва; 14 - зміни адреси об’єктам нерухомого майна; 4 - про відмову у присвоєнні/зміні адреси об’єктам нерухомого майна.

   До відділу державного архітектурно-будівельного контролю Гадяцької міської ради за звітний період подано:

про початок будівництва  -   30  документів;

про готовність об’єктів     –  35 документ;

скасовано –  1 документ.

 

10. Культурний потенціал громади

Пріоритети:

  • збереження культурної спадщини, формування почуття прекрасного, донесення багатогранного мистецтва української культури

Відділу культури і туризму Гадяцької міської ради підпорядковано 18 закладів культури, які знаходяться на території Гадяцької міської ТГ (9 бібліотек, 1 музей, 1 дитяча мистецька школа, 3 будинки культури, 4 клуби-філії).

      В галузі «Культура і мистецтво» протягом 10 місяців 2021 року використано 8,3 млн. гривень,  проти 1,8 млн. грн. у 2020 році Такий ріст видатків зумовлено збільшенням кількості бюджетних установ  (ККЗ «Дружба» - міський будинок культури,   публічна бібліотека з філіями, сільські будинки культури та клуби Гадяцької МТГ, дитяча мистецька школа).

      За звітний період проведено 42 культурно-масових заходів, з них 15 заходів з нагоди державних свят. На проведення заходів використано кошти в сумі 632,7 тис.грн.

      Здійснено 6 виїзних перевірок по сільських закладах культури з метою вивчення проблемних питань.

      Проведено поточні та капітальні ремонти у закладах культури,  благоустрій територій біля закладів культури. Так, по КЗ «Біленченківський сільський будинок культури» проведено ремонт акустичних колонок на суму 6,7 тис. грн.; проведено поточний ремонт системи опалення та електропроводки у Малобудищанській сільській бібліотеці на суму 15,1 тис. грн.; по КЗ «Гадяцький будинок культури» проведено поточний ремонт системи теплопостачання на суму 17,0 тис. грн., заміна компресора системи кондиціонування та ремонт пускача на суму 33,8 тис. грн., ремонт підлоги гримувальної кімнати на суму 6,5 тис. грн., обстеження сценічних підйомників на суму 9,5 грн. На придбання квіткових композицій для проведення заходів витрачено 21,0 тис. грн.

 

11. Спорт – для всіх

Пріоритети:

-  сприяння розвитку фізичної культури та спорту у громаді;

- надання нових можливостей для доступних занять спортом для широких верств населення.

По галузі «Фізична культура і спорт» з бюджету громади використано – 1,5 млн. гривень,  у 2020 році на цю галузь використано кошти в сумі 0,1 тис. грн.

10.1. У Комунальній установі «Гадяцька комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Гадяцької міської ради працюють два відділення з видів спорту: бокс та футбол. У звітному періоді вихованці Гадяцької КДЮСШ стали переможцями наступних обласних та всеукраїнських змагань.

  1. Бокс:
  • Чемпіонат Полтавської області з боксу серед учнів 2005-2006 р. н. лютий 2021 року  (м. Полтава) – три чемпіони Полтавської області;
  • Чемпіонат України з боксу серед учнів 2005-2006 р. н., 16-24 березня 2021 року (м. Кривий Ріг) – 2 других місця, одне третє місце;
  • Чемпіонат Полтавської області з боксу серед учнів 2007-2008 р. н., квітень 2021 року (м. Кременчук) – два чемпіона Полтавської обл., один друге, один третє місця;
  • Відкритий чемпіонат Сумської області з боксу травень 2021 року (м. Ромни) – три перших, два других місця;
  • Відкритий турнір з боксу, пам’яті заслуженого тренера України Русских Нікандра Федоровича 02-03 жовтня 2021року  (м. Шостка Сумської обл.) – одне перше, одне друге, одне третє місця.
  1. Футбол:
  • Турнір з міні-футболу серед учнів 2011-2012 р. н., 13.03.2021 р. (м. Ромни) – І місце;
  • Турнір з футболу серед юнаків 2011-2012 р. н., присвяченого Дню Молоді, 17.06.2021 р. (м. Миргород) – ІІІ місце;
  • Турнір до Дня незалежності серед дитячих команд 2008-2009 р. н., 23.08.2021 р. (м. Миргород) – ІІІ місце;
  • Турнір пам’яті Сергія Корнійка серед дитячих команд 2011-2012 р. н.  26-27.08.2021 (м. Миргород) – ІІІ місце;
  • Обласний турнір з футболу, присвячений пам’яті А.Г.Коржа серед дитячих команд 2009-2010 р. н., 26.09.2021 р. (м. Лохвиця) – ІІІ місце;
  • Обласний турнір з міні-футболу «Гетьманська столиця – 2021» серед дитячих команд 2011-2012 р. н., 24.10.2021р. (м. Гадяч) – І місце;
  • Футбольний турнір з міні-футболу «TANSEYCUP 2021» серед дитячих команд 2011-2012 р.н. (м. Полтава) – ІІ місце.

10.2. Завдяки Президентській програмі «Активні парки» у дворах багатоповерхівок міста встановлено два багатофункціональні комплекси із гумовим покриттям для занять не менш ніж чотирма ігровими видами спорту. Такий сучасний простір для активного відпочинку створили в дворах будинків № 17-а та № 35 по вулиці Полтавській. Зокрема, на цих локаціях облаштовані: бруси, турніки, координаційна лінія та інший інвентар. Біля кожного об’єкта є табличка з QR-кодом для сканування. Через відеоінструкції, які записували провідні спортсмени та відомі особистості, як молодь, так і старше покоління може виконувати комплекси вправ різної складності.

       Таким чином не тільки створено сучасні спортивні осередки, а й забезпечено доступність, комфорт та вибір вправ для занять спортом.

10.3. Продовжуємо облаштовувати дитячі та дитячо-спортивні майданчики. Нещодавно за кошти бюджету Гадяцької громади придбано 23 елементи дитячого обладнання, які встановлено переважно у місцях, де взагалі не було ігрового обладнання та в приватному секторі міста по вулицях: Гетьманська, 21-25, 49; Гагаріна, 41-43, 76; Драгоманова, 22; Полтавська, 23, 100; на розі вулиць Калініна та Кобилянської; Шевченка, 36; пров. Сумський, в районі мікрорайону Підварок та Болгарського містечка.

 

Це лише основні показники за минулий рік. Багато зробленого, але багато ще треба зробити. Вірю, що й надалі ми будемо усією громадою працювати для загального добра, миру і злагоди. Адже майбутнє нашої громади - наше спільне завдання.

             

Дякую за увагу та командну роботу, яка обов’язково буде результативною.