Умови проведення конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади

  • 402

Фото без опису

                                                                

Додаток

до рішення виконавчого комітету Гадяцької міської ради

27.04.2021 № 248

Умови

 проведення конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування,

 в межах території Гадяцької міської територіальної громади

 

1. Умови проведення конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади, організатором перевезень на яких є виконавчий комітет Гадяцької міської ради (далі-Умови), розроблено відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176 (зі змінами),  Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081 (зі змінами), Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року №285, зареєстрованого Міністерством юстиції України 14 травня 2007 року за
№ 499/13766 (зі змінами) і визначають умови перевезень пасажирів, які повинні виконувати автомобільні перевізники, визначені на відповідному об’єкті конкурсу.

2. Терміни в цих Умовах вживаються в значенні, наведеному в законодавстві у сфері автомобільного транспорту.

3. Організатором з проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади, (далі – Конкурс) є виконавчий комітет Гадяцької міської ради  (далі - Організатор).

4. Метою проведення конкурсу є створення конкурентного середовища  визначення на конкурсних засадах перевізників, здатних забезпечувати  належну якість обслуговування перевезень пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах, дотримання вимог законодавства України про автомобільний транспорт.

5. Ці Умови є обов'язковими для Організатора, членів конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників для обслуговування на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади та перевізників-претендентів.

6. Конкурс є відкритим для всіх претендентів.

Рішення щодо проведення конкурсу приймає Організатор.

Для підготовки та проведення конкурсу Організатор утворює конкурсний комітет з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади (далі - Конкурсний комітет).

Персональний склад Конкурсного комітету затверджується рішенням виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

7. Об’єктом конкурсу є міський та приміський автобусний маршрут (кілька маршрутів) загального користування, який входить до визначеного Організатором переліку об'єктів Конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади, що додається.

8. Вимоги до обґрунтованої структури парку автобусів, що працюватимуть на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування:

1) з метою забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах та відповідно  до  Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12 квітня 2007 року №285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 травня 2007 року за №499/13766 (зі змінами та доповненнями), автобуси мають відповідати категоріям - М2, М3 і класу - А,В,І,ІІ,ІІІ;

2) рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту;

3) на кожному об’єкті Конкурсу перевізник повинен забезпечити роботу не менш як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вказаний спеціальний транспорт має виконувати не менше одного рейсу  в будь-який день тижня.

9. Перевізники зобов’язані здійснювати пільгові перевезення пасажирів з чинним законодавством України.

10. Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

11. Для участі у Конкурсі перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень та достатню кількість резервних автобусів, яка становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів для виконання перевезень.

12. Автотранспортні засоби, які пропонуються перевізниками-претендентами для резерву, повинні бути не нижче за показниками категорії, класу, комфортності основних автотранспортних засобів, які пропонуються для обслуговування маршруту.

13. У разі відсутності перевізників-претендентів, які мають автобуси, що відповідають цим Умовам, Конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають  вимогам безпеки, але не відповідають цим Умовам за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проектів-зобов'язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, у термін до п'яти років.

У разі відсутності у перевізників-претендентів автобусів, що відповідають цим Умовам за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, але відповідають вимогам безпеки, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а також інвестиційний проект-зобов'язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті у термін до п'яти років.

14. Організатор укладає з переможцем конкурсу договір про перевезення пасажирів на термін від 3 до 5 років, у разі відсутності у переможця Конкурсу автотранспортних засобів, що відповідають цим Умовам за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, але відповідають вимогам безпеки, Організатор укладає з ним договір терміном на 1 рік.

         15. До участі в Конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в  пункті 12 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року №1081 (із змінами) та у статті 45 Закону України «Про автомобільний транспорт».

 

 

 

 

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва архітектор Гадяцької міської ради

 

 

 

 

 

                                           І. Єрьоміна

 

 

Додаток

до Умов проведення конкурсу з   визначення  пасажирських       перевізників на міських та  приміських автобусних  маршрутах загального користування, в   межах  території Гадяцької  міської   територіальної громади

 

Перелік об’єктів конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, в межах території Гадяцької міської територіальної громади

 

 

Початкова та кінцева зупинки маршруту

Номер маршруту (оборотного рейсу) за напрямками

Час відправлення автобусів за напрямками

Відстань, км

Порядок виконання або режим руху згідно з пунктом 10 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів н автобусних маршрутах загального користування

прямий

зворот-ний 

прямий

зворотний

Гадяч - Малі Будища

116-2

116-2

-

-

10,8

-

Гадяч - Харківці

122-2

122-2

-

-

23,6

-

Залізнична станція – КСП «Зелений гай»

-

-

-

-

10,0

-

вул. Набержна Груні –
вул. Гагаріна (кінцева)

-

-

 

-

       

        -

15,0

-