Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

  • 791

27 січня 2022 року, в залі засідань Гадяцької міської ради під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулося чергове засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

Згідно порядку денного розглянуто 47 питань з різних сфер життєдіяльності Гадяцької міської територіальної громади: житлово-комунального господарства, благоустрою, містобудування та архітектури, про реєстрацію колективних договорів, тощо.

Під час засідання члени виконавчого комітету затвердили рішення про виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету Гадяцької міської територіальної громади за 2021 рік. З даного питання доповіла  заступник начальника фінансового управління Гадяцької міської ради Валентина Шийка.

Важливим питанням, схваленим членами виконавчого комітету Гадяцької міської ради, стало прийняття рішення про нарахування плати за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для категорії  «інші споживачі». Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року №1209 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію,  послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни природного газу» для теплопостачальних організацій встановлено механізм зміни розміру нарахувань за надані послуги з постачання тепла та гарячої води у зв’язку із помісячною зміною ціни природного газу для споживачів (крім населення, бюджетних установ, релігійних організацій, для яких згідно підписаного Меморандуму тарифи на тепло до кінця зими не зростатимуть).  Для врегулювання даного питання прийнято рішення суму зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води іншим споживачам, розраховану за опалювальний період 2021/2022 років, вважати різницею в тарифах на кінець опалювального періоду 2021/2022 років.

З метою вивчення пасажиропотоків, розроблення приміських автобусних маршрутів та забезпечення жителів громади транспортним сполученням прийнято  рішення про відкриття тимчасових приміських автобусних маршрутів загального користування «Гадяч - Островерхівка», «Гадяч-Харківці», що не виходять за межі Гадяцької міської територіальної громади.

В ході засідання було прийнято низку рішень про організацію оздоровлення та відпочинку дітей Гадяцької міської територіальної громади в 2022 році; про забезпечення безкоштовним харчуванням 7 дітей учасників АТО/ООС; про затвердження висновку комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради; про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування;  про реєстрацію колективних договорів, тощо.

Також прийнято 18 рішень про надання матеріальної допомоги на лікування в зв’язку із скрутним матеріальним станом жителям Гадяцької міської територіальної громади на загальну суму 20 тисяч 600 гривень. Попередньо всі проекти рішень розглянуто на засіданні комісії по наданню матеріальної допомоги населенню Гадяцької міської територіальної громади.

 

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.