Про роботу Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради

  • 548

Фото без опису

Перший місяць 2022 року видався надзвичайно насиченим, як для фахівців (консультантів) Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради, так і для закладів освіти з інклюзивним навчанням територіальних громад Гадяччини.  

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 09 грудня 2021 року № 1/21614-21 про визначення рівня підтримки дітям з особливими освітніми потребами було проведено 95 засідань команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в 26 закладах дошкільної та загальної середньої освіти, на яких фахівці (консультанти) разом з педагогічними працівниками та батьками (законними представниками) визначили категорії труднощів та рівні підтримки дітей з особливими освітніми потребами.

Фото без описуТакож спільними зусиллями складено 95 індивідуальних програм розвитку та розпочато роботу по внесенню їх  до  автоматизованої системи "Україна. Інклюзія".  Та, найголовніше, відбувається живий діалог з батьками дітей та педагогами, які працюють щодня з дітьми з особливими освітніми потребами. 

Плідна співпраця фахівців (консультантів) Гадяцького  ІРЦ з закладами освіти у  наданні методичної та консультативної допомоги з питань навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами, сприяє можливості більш ефективно організувати  інклюзивний  простір  для здобуття ними якісної освіти.