У Гадячі проведено обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

  • 391

5-6 лютого 2022 року за інформаційної та організаційної підтримки комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Гадяцьку міську територіальну громаду на цих інтелектуальних змаганнях представляв учень 11 класу Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Віталій Базавлук.

Обласний етап олімпіад цьогоріч проводиться Департаментом освіти і науки Полтавської облдержадміністрації спільно з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського у дистанційній формі з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді.

У приміщеннях навчальної аудиторії, де проходила олімпіада, було забезпечено передачу відео- і аудіо- сигналу. Відео передавалося за допомогою двох вебкамер (вебкамери були розташовані таким чином, щоб забезпечити спостереження за всіма учасниками з двох протилежних сторін на відстані не менше 2 м від крайніх учасників). ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики проводився синхронно з іншими регіонами, використовувався центральний сервер прийому і перевірки робіт.

Супровід проведення цих інтелектуальних змагань забезпечували представники обласного організаційного комітету та працівники комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Адміністрація Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки подбала про створення належних умов для проведення олімпіад. Висловлюємо також вдячність за технічну допомогу вчителям інформатики Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Костенко Л.О. і Залозній Т.О.

 

Інформацію підготував директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА