Гадяцьким ЦПРПП проведено тематичну інформаційно-консультаційну нараду для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти "Сертифікація вчителів-2022: дізнайтеся більше"

  • 367

Фото без опису

11 лютого 2022 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено тематичну інформаційно-консультаційну нараду для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Сертифікація вчителів 2022: дізнайтеся більше» у режимі онлайн. У нараді взяли участь 32 вчителі початкових класів.

Фото без описуЗ вітальними словами до учасників заходу звернувся директор комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Сергій Майборода, який зазначив, що сертифікація – це інструмент виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Наголошено також, що педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Спікерка наради – консультант комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Наталія Шимка зазначила, що учасник сертифікації – це педагогічний працівник, який на момент його реєстрації для участі у сертифікації, працює на відповідній посаді за основним місцем роботи, має стаж педагогічної роботи не менше двох років та зареєстрований для проходження сертифікації.

Сертифікація педагогічного працівника здійснюється за умови його добровільної реєстрації, що здійснюється Українським центром оцінювання якості освіти та Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти. Реєстрація для проходження сертифікації триватиме упродовж 4?17 квітня 2022 року. Відмічено також, що сертифікація складається з трьох етапів: незалежного тестування учасників сертифікації; самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності; вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Дано відповіді на основні питання, що хвилюють вчителів початкових класів.

Сподіваємося, що вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад активно долучаться до сертифікації у 2022 році.

         

Інформацію підготував директор Гадяцького ЦПРПП  С.М. Майборода