Гадяцьким ЦПРПП проведено семінар-супутник для молодих педагогічних працівників ЗЗСО у онлайн-режимі

  • 605

15 лютого 2022 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Веприцького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу С.Т. Васюти Великобудищанської сільської ради проведено семінар-супутник для молодих педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської громад «Шляхи формування траєкторії професійного розвитку молодого педагога в умовах реформування освіти» у онлайн-режимі.

Зі словами вітання до присутніх звернувся директор Гадяцького ЦПРПП Майборода С.М. та розповів про індивідуальну траєкторію професійного розвитку педагога ЗЗСО.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Аколович Т.П. познайомила присутніх з цифрограмами для вчителів, умовами визначення рівня цифрової грамотності педагогів.

Молоді колеги ознайомилися з досвідом роботи досвідчених вчителів Веприцького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів: «Створення умов у Веприцькому ОЗЗСО І-ІІІ ступенів для професійного розвитку педагогів та формування ключових компетентностей здобувачів освіти» (Гусаренко С.С., заступник директора з НВР); «Поєднання традиційних та інноваційних форм і методів навчання на уроках української мови та літератури» (Гончаренко С.Д.,  вчитель української мови та літератури); «Компетентісний підхід  в освітньому процесі, як один із шляхів формування творчої, всебічно розвиненої особистості» (Найда Н.Г., вчитель початкових класів); «Особливості професійної діяльності асистента вчителя  в інклюзивному класі» (Смаль Ю.Б., соціальний педагог, асистент учителя); практикум «Педагогіка партнерства, як продуктивна форма взаємодії вчителя та учня» (Супруненко І.І., практичний психолог).

Психолог Гадяцького ЦПРПП Аколович Т.П. для учасників заходу провела комплекс технік «Self-коучинг як здатність до самонаставництва».

За результатами семінару-практикуму для новопризначених педагогічних працівників ЗЗСО вироблено рекомендації. Гадяцький ЦПРПП висловлює подяку колективу Веприцького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу С.Т. Васюти Великобудищанської сільської ради за допомогу в організації проведення заходу. Усі учасники семінару-супутника отримають сертифікати підвищення кваліфікації

 

Підготувала психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ