Із пленарного засідання двадцять першої сесії Гадяцької міської ради

  • 1285

Фото без опису

17 лютого 2022 року, згідно з порядком денним,  відбулася чергова двадцять перша сесія Гадяцької міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови Володимира Нестеренка.

У пленарному засіданні сесії взяли участь 18 депутатів із 26 обраних. На сесію також були запрошені і прибули: керівники структурних підрозділів Гадяцької міської ради та її виконавчого комітету, старости Гадяцької міської територіальної громади, керівники комунальних підприємств та представники засобів масової інформації.

Депутати міської ради заслухали детальні звіти старост Біленченківського та Сарського старостинських округів про роботу в 2021 році.

В ході пленарного засідання прийняті рішення про затвердження Програм:

 - соціального захисту громадян, що потрапили у скрутні життєві обставини на 2022 рік;

- забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції/ операції об’єднаних сил на 2022-2023 роки;

-  фінансової підтримки відокремленого підрозділу Громадської організації «Всеукраїнська Спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій» у Полтавській області в м. Гадяч на 2022 рік;

- фінансової підтримки комунального підприємства теплового господарства «Гадячтеплоенерго» на 2022-2024 роки;

- питної води Гадяцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Також прийняті рішення про внесення змін до структури, загальної чисельності та штатного розпису Комунального некомерційного підприємства «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги»,  Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня»,  Комунального підприємства «Гадяч-житло». Затверджено структуру, загальну чисельність та штатний розпис Комунального підприємства «Гадяч-агро» Гадяцької міської ради. Затверджено Порядок здійснення реабілітаційних  заходів із надання комплексних реабілітаційних (абілітаційних) послуг Гадяцьким центром комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Гадяцької міської ради.

З метою вирішення ряду актуальних питань життєдіяльності Гадяцької громади затверджено низку змін до програм та до бюджету Гадяцької міської територіальної громади. Виділення коштів на придбання техніки для комунальних підприємств, на проведення ремонту доріг, на придбання світлофора для встановлення його на перехресті вулиць Тельмана та Гагаріна, на утримання у належному стані території  міста Гадяч та старостинських округів Гадяцької громади, на придбання контейнерів для відходів та сміттєвих контейнерів (клітки для ПЕТ- пляшок), облаштування майданчиків для збору ТПВ, – такі основні питання розглядались при затвердженні змін до Програм. Окрім цього, у ході засідання внесено зміни до Комплексної Програми соціального захисту пільгових категорій громадян на 2022 рік в частині збільшення асигнувань за рахунок субвенції з Державного бюджету на 1 250 000 гривень для придбання спеціалізованого автомобіля.

 У зв’язку із зміною фактичного місця знаходження Виконавчого комітету Гадяцької міської ради, прийнято рішення про зміну юридичної адреси юридичної особи Виконавчого комітету Гадяцької міської ради з вулиці Лесі Українки, 3 на вулицю Лесі Українки, 2.

Також розглянуто сорок дев’ять земельних питань.

Попередньо, на засіданнях постійних комісій міської ради, були розглянуті всі питання порядку денного чергової двадцять першої сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання.