26 квітня - День пам’яті Чорнобильської трагедії

  • 968

Фото без опису

26 квітня 1986 року сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Сьогодні виповнилося 36 років з моменту аварії. Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я України, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

На жаль, багато кого з ліквідаторів вже давно немає серед живих. Хвилиною мовчання сьогодні вшановано пам’ять земляків, які ціною власного життя зупинили смертоносне дихання атомного реактора та всіх: військових, медиків, рятувальників і мирних українців, чиє життя забрала страшна війна, розв’язана російським агресором. До підніжжя пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС відбулось покладання живих квітів.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття. На знак вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС прийнято рішення двадцять другої позачергової сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання про перейменування вулиці Терешкової на вулицю Героїв Чорнобиля.

Нехай ніколи не повториться Чорнобильська трагедія.

Інші новини

Всі новини