До уваги мешканців громади

  • 348

Фото без опису

Рішенням виконавчого комітету Гадяцької міської ради від 08 червня 2022 року №220 надано дозвіл на відкриття і функціонування міського пляжу з 09 червня 2022 року по 31 серпня 2022 року.

 На базі Міського комунального підприємства «Комунсервіс» створено сезонний аварійно – рятувальний пост з постійним чергуванням.

Звертаємо вашу увагу на те, що до кінця військового стану не допустимо користування у воді човнів, байдарок та водних матраців, за винятком суден спеціально уповноважених органів державної влади, які здійснюють охорону водних біоресурсів, Національної поліції України, Збройних Сил України та інших органів державної влади. Про всі порушення і надзвичайні ситуації чергові рятувальники повинні інформувати оперативного чергового відділення поліції № 1 Миргородського відділу поліції  ГУНП в Полтавській області.

Нагадуємо, що починаючи із 1 квітня на території Полтавщини забороняється навігація для маломірних суден на водоймах області, окрім військових і поліцейських. Також, заборонено вилов риби шляхом промислового та спортивного рибальства. Таке рішення прийняте Полтавською обласною військовою адміністрацією 30 березня 2022 року (Розпорядження № 37).

Рішення прийнято для забезпечення правопорядку, протидії диверсійно-розвідувальним групам та агентурі ворога, а також з метою недопущення фактів завдання шкоди водним біоресурсам на період воєнного стану.

У разі ігнорування зазначених заборон правопорушники нестимуть юридичну відповідальність у відповідності до чинного законодавства України.