Сьогодні увесь світ відзначає Міжнародний день біженців!

  • 360

 

Фото без опису

На жаль, цього року до їх числа приєдналися і українці. Чимало країн світу прихистили наших людей, допомагають їм адаптуватися і розпочати нове життя.

У Гадяцькій громаді біженців немає. Ми не ділимо людей на місцевих і тих, хто втік від бойових дій. у нас всі люди - наші. Але ми розуміємо, що є люди, яким потрібна допомога.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну наша громада стала місцем прихистку для 2419 внутрішньо переміщених осіб. На даний час у громаді проживають 1749 осіб. Поряд із відділом соціального захисту населення Гадяцької міської ради, клуби та бібліотеки громади надають внутрішньо переміщеним особам посильну гуманітарну допомогу.

Внутрішньо переміщені особи приймають активну участь у проведенні наших заходів: плетінні маскувальних сіток, у проведенні невеликих свят, які проводяться в закладах культури з урахуванням умов воєнного часу.

Особливою популярністю користуються облаштовані в бібліотеках міста куточки емоційної розрядки для дітей і батьків. За участі дітей і дорослих та за допомогою наших працівників у затишних залах закладів культури проводяться години психологічної адаптації, релаксу, спілкування, читання в голос, ігри, ліплення з пластиліну, складання пазлів, малювання та ін.

Великою популярністю користується контактний зоокуточок, який працює в бібліотеці для дітей.

Разом ми переможемо у війні, відбудуємо країну і будемо жити у вільній Україні!