Арт-набори для найменших жителів нашої громади

  • 409

Фото без опису

Фахівці  Комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний Центр» Гадяцької міської ради,  у тісній співпраці з  Полтавською академією неперервної освіти,  приймають  активну   участь у  спільних  проєктах Міністерства освіти і науки України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)   «Асистивні технології, як акселератор для дітей з особливими освітніми потребами» та Проєкту екстреного реагування на потреби дітей -переселенців «Спільно».

 Дані проєкти мають на меті якнайшвидше соціалізувати на новому місці діток із родин внутрішньо переміщених осіб, надати їм психологічну підтримку та можливість отримати доступні та якісні послуги, які пом'якшать травмувальний вплив війни на їхні життя.

Сьогодні, 22 липня, міський голова Володимир Нестеренко вручив набори від Юнісеф Гадяцькому ІРЦ та закладам дошкільної освіти «Веснянка» та «Казка». При цьому він зазначив, що в освітні установи нашої громади звертаються внутрішньо-переміщені особи, діти яких потребують особливої уваги та підтримки з боку фахівців. Міський голова наголосив про необхідність  всебічної допомоги дітям, яким довелося нарівні з дорослими пережити всі жахіття війни.

Дані арт-набори містять: розвиваючі іграшки, приладдя для творчості, ручки й олівці, крейду й фарби та інше необхідне для проведення занять.  Завдяки  отриманим матеріалам діти мають можливість отримати арт-терапевтичну  допомогу  для  зняття емоційного напруження та нормалізації психічного стану в умовах воєнного часу.