Погляд через віки

  • 214

Наприкінці липня в Україні відзначається свято, встановлене до  однієї з найважливіших подій в історії Київської Русі - Дня Хрещення Київської Русі-України.

Це свято відзначається  у день Святого Володимира - одного із засновників і покровителів нашої державності. Для нас цей день означає кілька принципових понять. Це - спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави. Це - неподільність Українського народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри. Це - соборність усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці - Києва. Це - велика присутність Києва у світовій історії і його цивілізаційний вплив на сусідні землі і народи. Це - єдність нашого державного і духовного начала.

З нагоди 1034-ї річниці від Дня Хрещення Київської Русі-України в читальному залі Гадяцької бібліотеки для дітей було проведено історичний екскурс «Скарб Православ’я». Відвідувачі ознайомилися з історією виникнення християнства, дізнались про факти хрещення Русі, прослухали інформацію про те, як православ’я протягом багатьох століть утверджувалося на українських землях, яке значення мало для Київської Русі.

Доповненням до заходу стала відео-презентація на відповідну тематику.