Не залишити людей у біді

  • 525

Фото без опису

Війна не сприймає байдужості. Особливо зараз, в час російської агресії. На щастя, Україна не залишилась наодинці зі своєю бідою.

Об’єднавши зусилля, Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» та благодійна організація «Право на Захист», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України, надали грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб нашої громади.

Вчора в приміщенні міської ради відбулася реєстрація найуразливіших категорій внутрішньо переміщених осіб на отримання такого виду допомоги.

Тож у ході зустрічі з чеськими партнерами представники Гадяцької міської ради у складі першого заступника міського голови Геннадія Дроботі, секретаря міської ради Тетяни Верещаки та начальника відділу соціального захисту населення Лесі Ільїної обговорили ще й можливість доставки гуманітарної допомоги для переселенців нашої громади.

 

ДОВІДКОВО:

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN), почала свою роботу в Україні в 2003 році через відділ з прав людини. Безпосередня присутність у країні дозволила організації надати негайну гуманітарну допомогу населенню відразу після початку конфлікту на сході країни в 2014 році, а також розгорнути проєкти у 23 областях України з початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022.

Організація допомагає постраждалому населенню, надаючи необхідні продовольчі та промислові товари, засоби гігієни, допомагає у відновленні житла, водопостачання та поліпшення санітарних умов, надає психосоціальну підтримку та засоби для існування.