Відсьогодні на антибіотики – електронний рецепт

  • 242

Уже кілька років більшість антибіотиків у нашій країні продають виключно за рецептом. З 1-го серпня отримати такі ліки можна буде не тільки за паперовим рецептом, а й за електронним.

Така можливість стане доступною для закладів охорони здоров’я, які уже зареєстровані та працюють з електронною системою охорони здоров?я. Норма про відпуск антибактеріальних препаратів за рецептом не є новою, з серпня почне працювати новий цифровий інструмент – електронний рецепт.

Для отримання рецепта на антибіотики пацієнт має звернутися на прийом до лікаря – це може бути лікар як первинної медичної допомоги, так і лікар спеціаліст. Після огляду лікар за необхідності випише е-рецепт на антибіотик та видасть пацієнту інформаційну довідку, яка містить усю інформацію про призначення.

Впровадження електронного рецепта на антибіотики стане першим кроком у розв'язанні проблеми неконтрольованого вживання рецептурних лікарських засобів. Нововведення починає працювати в рамках перехідного періоду в медичних закладах, що працюють ЕСОЗ. Якщо заклад охорони здоров?я, до якого звертається пацієнт, не підключений до ЕСОЗ, лікар має виписати паперовий рецепт. На перехідному періоді пацієнт зможе придбати необхідні ліки за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього достатньо лише пред’явити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення.

 

Інші новини

Всі новини