Для переселенців влаштували безкоштовні тренінги з української мови

  • 348

Замість нудних лекцій — живе спілкування, а замість величезної аудиторії — кімната в читальному залі місцевої бібліотеки. Так у Гадячі проходять курси з української мови для тих, хто приїхав з російськомовних регіонів. Серед відвідувачів – переважно жителі Харківщини та Донеччини. І дорослі, і діти. Прийшли, щоб вивчити державну мову.

Утім, вдосконалити свої знання виявили бажання й самі гадячани. Кажуть, зараз особливо актуально знати державну мову й вільно нею володіти.

Заняття проводить викладач української мови та літератури Гадяцького вищого професійного аграрного училища Наталія Рой. Цікаво, що в минулому вона – теж російськомовна українка, 13 років тому приїхала з Харкова. Ділиться: спочатку теж думала й говорила звичною їй мовою, але мовне середовище швидко дало результат. Тож, на власному прикладі Наталя хоче показати, що мова таки має значення і, маючи бажання, вивчити її зовсім нескладно.

Сьогодні відбулося перше заняття. Говорили про правильну вимову та написання слів. Далі будуть уроки в форматі відео презентації та домашніх завдань для закріплення вивченого матеріалу.

На прохання відвідувачів заняття проводитимуть двічі на тиждень – у вівторок та четвер о 10 годині. Долучатися можуть усі бажаючі: як містяни, так і гості. Місце зустрічі – приміщення Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки (площа Миру, 19).

Інші новини

Всі новини