Гадяцькі діти мають стати чемпіонами області з баскетболу

  • 456

Фото без опису

Таку ціль поставив перед собою харків’янин Станіслав Жуков і, починаючи з березня, щоденно проводить у нашому місті безкоштовні тренування.

Чоловік говорить, що в баскетболі він з десяти років. Є майстром спорту, чемпіоном вищої ліги. Сам родом з Керчі, але жартує, що через любов до цього виду спорту проміняв Крим на Харків: «Я навчався в Керченському морському технологічному інституті, але з дитинства захоплювався баскетболом. У вісімнадцять років мене запросили в команду майстрів вищої ліги. Але треба було переїхати до Харкова. Звісно ж, я поїхав. Фото без описуЗакінчив Харківську академію фізичної культури, паралельно грав у клубах вищої ліги з баскетболу. Вивчився на тренера-викладача і, будучи на 4 курсі навчання, почав тренувати дітей. Уже через два роки вони зайняли 2 місце в Харківській області».

Фото без описуДитячим тренером Станіслав працював до середини 2000-х років. Далі продовжив свою спортивну кар’єру, але вже в якості професійного баскетболіста.

Півроку тому війна змусила покинути місто-мільйонник і разом з сім’єю перебратися до Гадяча. Але улюблену справу полишати не захотів.

– Поблизу мого дому знаходиться спортивний майданчик. І я часто бачив як діти цікавляться баскетболом. Коли запропонував тренування – вони зраділи. Спочатку вчив старших, потім «підтягнулись» і менші, – розповідає тренер.

Фото без описуЗараз його заняття відвідують близько 50 гадячан та дітей-переселенців віком від 7 до 18 років. Бажання опанувати навички гри в баскетбол виявило чимало охочих, тож тренування тепер проводяться у дві зміни. І хоча баскетбол, здавалося б, переважно чоловічий вид спорту, однак заняття відвідує чимало й дівчат.

Коли було холодно й дощило, тренувались у приміщенні місцевого професійного аграрного училища. Нині – на спортивному майданчику одного із навчальних закладів міста.

– Моє завдання – привити любов до здорового способу життя і, зокрема, гри в баскетбол, – говорить чоловік. – Я б дуже хотів, аби ці діти стали чемпіонами Полтавської області.

Ось так заняття на свіжому повітрі допомагають маленьким гадячанам та гостям нашої громади впоратись з емоційним навантаженням, а, можливо, в майбутньому ще й стати майстрами спорту.

Фото без опису