ЖИВІ, ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО

  • 398

Фото без опису

29-го серпня – трагічна дата в новітній історії України. Цього дня, вісім років тому, частини збройних сил росії, що вторглися до нашої країни, обстріляли коридор, яким виходили українські бійці з Іловайську. Тоді на сході України загинула найбільша кількість українських військових. «Іловайський котел» став пеклом і символом підступності агресора. Але в той же час і символом героїзму українських захисників.

Сьогодні по всій країні, зокрема і в нашій громаді, приспущені державні прапори. Ми в скорботі вклоняємося пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Фото без описуБоляче, але в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України продовжують гинути  кращі сини нашої держави, незламні і нездоланні воїни-захисники. Серед них і наші земляки: Микола Прудій, Юрій Кириєнко, Анатолій Лифар, Руслан Пономаренко, Сергій Ільченко, Олег Перепелятник, Ігор Жадько, Олександр Корнійко, Віктор Ілляшенко, Володимир Крупський, Костянтин Васильченко, Роман Ляш, Владислав Шелегеда, Богдан Парака, Сергій Удовиченко, Віталій Потапенко, Олександр Куриленко, Олександр Кологривий, Сергій Павлюченко.

Фото без описуЗранку на території Свято-Михайлівської церкви в Гадячі відбувся мітинг, під час якого скорботною хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять наших мужніх земляків. Панахиду за загиблими відслужив протоієрей Олег Пограничний, настоятель Свято-Михайлівської церкви.

На знак незгасної пам’яті про безстрашних і хоробрих воїнів учасники мітингу на чолі з міським головою Володимиром Нестеренком поклали живі квіти до пам’ятного знаку «Землякам, що стали на захист України». Також квіти було покладено й до могил загиблих.

 

Вічна пам’ять і слава синам України...

Ми памятаємо кожного з них...