«Гадяцьке сафарі» як символ боротьби за Україну

  • 623

Фото без опису

Сьогодні у селі Веприк Великобудищанської громади відбулося спецпогашення марки «Гадяцьке сафарі». Знаково, що марку «гасили» на місці, де в перші дні війни було зупинено ворога та знищено понад 300 одиниць ворожої техніки.

Процедуру погашення здійснили начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, директор Полтавської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» Юрій Набасов, автор ескізу власної марки «Гадяцьке сафарі» Олександр Бондаренко.

Фото без описуУчасть в урочистостях взяли Гадяцький міський голова Володимир Нестеренко, перший заступник міського голови Геннадій Дроботя, керуючий справами виконавчого комітету Гадяцької міської ради Яна Москаленко.

Фото без описуСпецпогашення здійснено спеціальним поштовим штемпелем з перевідною датою, який було введено в обіг 16 вересня 2020 року до знакової події – підписання Гадяцького договору (16 вересня 1658 року) під назвою «Гадяч Древній і Сучасний».

Власна марка «Гадяцьке сафарі», випущена з нагоди пам`ятних подій, що відбувалися в перші дні повномасштабного вторгнення рашистів на наші території, – це вже шоста, випущена Укрпоштою за час воєнного стану, однак перша для Полтавської області.

Нагадаємо, тематику поштової марки обирали шляхом народного голосування. Завдання до конкурсних робіт звучало так: продемонструвати потужну роль Полтавщини в захисті країни та зміцненні незалежності нашої держави. Перемогу здобула тема «тракторних військ». За ескіз автора – викладача Гадяцького фахового коледжу культури та мистецтв імені Фото без описуІ.П.Котляревського Олександра Бондаренка жителі області віддали близько 6 тисяч голосів. Усього на розгляд було подано майже 200 ескізів у різних стилях і техніках.

Відтепер поштову марку «Гадяцьке сафарі» можна буде пересилати як по Україні, так і за кордон. До того ж, вона отримала свій конверт та листівку.