Річниця єднання у велику родину

  • 300

Фото без опису

Сьогодні виповнюється чотири роки з дня приєднання Біленченківської сільської громади до Гадяцької міської територіальної громади Полтавської області.

Саме 19 вересня 2018 року під час пленарного засідання 38 сесії сьомого скликання депутатами Гадяцької міської ради одноголосно прийнято рішення про добровільне приєднання Біленченківської сільської територіальної громади до територіальної громади міста Гадяч. Відтак в об’єднану громаду увійшли села Біленченківка, Грипаки, Кіблицьке, Оріханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудиків та Степаненки.

Позитивні зміни жителі Біленченківського старостинського округу помітили відразу. За рахунок субвенції з державного бюджету в Біленченківці та Оснягах проведено реконструкцію водонапірних веж – встановлено нові водонапірні башти, чим забезпечено цілодобове постачання питної води та зменшено споживання енергоресурсів.

Також реалізовано три проєкти по реконструкції мереж вуличного освітлення з установленням світильників з LED лампами. Проведено асфальтування низки вулиць на території  Біленченківського старостинського округу.

На жаль, війна внесла свої корективи у плани розвитку нашої громади. Утім, ми намагаємось утримувати в належному стані інфраструктуру міста та сіл, що входять до складу громади, забезпечувати стабільну роботу комунальних служб, щоб люди мали доступ до найнеобхідніших послуг. Забезпечуємо порядок в тилу, підтримуємо наших захисників та віримо в Перемогу України!