Опалювальний сезон в умовах війни

  • 482

З настанням осені незмінно приходить опалювальний сезон. У Гадяцькій громаді вже давно почали готуватися до осінньо-зимового опалювального періоду 2022-2023 років. Наскільки успішно проходить підготовка, які виникають проблеми та як їх якнайшвидше вирішити, обговорили сьогодні під час засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

Керівники всіх галузей та комунальних підприємств нашої громади доповіли про стан справ. Заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури – основні важливі об’єкти, від яких залежить життєдіяльність громади, відтак основна увага приділялася їх готовності.

Міський голова Володимир Нестеренко дав доручення керівникам чітко відслідковувати температурний режим у школах і закладах охорони здоров’я, оскільки від цього залежить стан здоров’я наших дітей та пацієнтів у лікувальних закладах.

Також на засіданні виконкому прийнято рішення щодо встановлення економічно обґрунтованого тарифу на теплову енергію та послуги з постачання гарячої води на опалювальний період 2022/2023 років, що надаються КПТГ «Гадячтеплоенерго». ??Звертаємо увагу, що для мешканців нашої громади тарифи на теплову енергію на період воєнного стану та шести місяців після нього залишаться на рівні минулого року.

Також було розглянуто питання щодо внесення змін до бюджету, низки міських програм, а також надання матеріальної допомоги на лікування 11 жителям громади з категорії незахищених верств населення, надання разової грошової допомоги в розмірі 5 тисяч гривень 19 мобілізованим та членам їх родин та інші питання.