На Полтавщині в усіх комунальних закладах охорони здоров’я можна надати копію документа через Дію

  • 340

В усіх комунальних закладах охорони здоров’я Полтавщини працює шеринг документів через Дію. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Шеринг документів – це передача копій документів за допомогою мобільного застосунку Дія. І не потрібно робити ксерокопії.

«Разом із Міністерством цифрової трансформації України активно запроваджуємо цифрові послуги на Полтавщині. Наразі сервіс шерингу документів Дія.QR доступний в 187 обласних і міських комунальних закладах та амбулаторіях. Працюємо, щоб наблизити якісні державні послуги до громадян», – розповів Дмитро Лунін.

За його словами, використання Дія.QR – це оптимізація процесу надання послуг, відвідувач може підтвердити особу та передати цифрову копію документа за декілька секунд. Це пришвидшує пошук документів у базі даних, економить кошти на папір, принтер, зберігання й утилізацію паперових копій.

Заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко додав, що через Дію в медичних закладах можна поділитися такими документами, як ID-картка, закордонний паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження та довідка ВПО.

«Ми активно запроваджуємо шеринг документів у нашому регіоні. Крім медичних закладів, послуга доступна в усіх управліннях соціального захисту населення, відділах державної реєстрації актів цивільного стану та в усіх центрах надання адміністративних послуг. Також працюємо над розширенням сервісу на заклади вищої освіти, установи надання житлово-комунальних послуг та готелі», – наголосив Ігор Панченко.

За його словами, для того, щоб надіслати копії цифрових документів медзакладу, достатньо:

1. зайти в застосунок Дія;

2. відкрити QR-сканер (розміщений у правому верхньому кутку головного екрана);

3. просканувати QR-код, який вам надасть працівник медзакладу;

4. підтвердити запит на передачу копій цифрових документів у застосунку. Запит містить назву установи, її адресу та перелік запитуваних документів;

5. після підтвердження Дія автоматично сформує чернетку електронного листа з копіями цифрових документів та електронною поштою медзакладу. Користувачу потрібно просто натиснути «Надіслати».

 

Довідка. Міністерство цифрової трансформації України запровадило сервіс Дія.QR, який дозволяє отримувати електронні копії цифрових документів користувачів Дії на електронну пошту установи чи компанії. Користуватися сервісом може малий та середній бізнес, громадські організації, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, ЦНАП, навчальні та медичні заклади. Для цього потрібно лише створити QR-код на порталі Дія та розмістити його в точках взаємодії з користувачами.

Інші новини

Всі новини