У середу гадячани зможуть долучитися до Радіодиктанту національної єдності – 2022

  • 129

У середу, 9 листопада, у День української писемності та мови, традиційно відбудеться Радіодиктант національної єдності.

Він розпочнеться об 11:00 за київським часом.

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина ЦІЛИК, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада РОГОВЦЕВА.

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура, телеканалу Суспільне Культура, діджитал-платформах Суспільного (фейсбук-сторінки Суспільного, ютуб-каналі Українського Радіо та Суспільне Новини), у застосунках suspilne.radio та «Дія».

Написання Радіодиктанту – 2022 адаптовано до умов воєнного часу. Тож, у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту вимушеними переселенцями та українцями, які живуть за кордоном.

Надати свою роботу для перевірки можна, надіславши паперового листа за адресою:  м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада), фото чи скан написаного тексту (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) до 11:00 10 листопада на rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт (її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада).

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році.