Хустку одягаю – Перемогу здобуваю

  • 244

Фото без опису7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки.

З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності, кохання, оберегом, а також одним із предметів національної ідентичності такими як вишиванка, рушник.

Українська хустка – це окраса, символ, оберіг… Візерунків, кольорів та способів в’язання національного головного убору є безліч, у кожного регіону свої традиції. У скрині кожної господині здавна були хустки на всяку потребу.

День української хустки – свято молоде. Його почали відзначати лише три роки тому. Започатковане з метою об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських звичаїв. Адже сьогодні, як ніколи, важливо відроджувати національні традиції та доносити історичні факти про цей предмет гардеробу до суспільства.

З цієї нагоди сьогодні по всій країні відбуваються флешмоби та різноманітні майстер-класи, учасники яких діляться яскравими світлинами в соціальних мережах.

Жителі Гадяцької громади також долучились до Всеукраїнської акції. Цьогоріч вона проходить під гаслом «Хустку одягаю – Перемогу здобуваю!»