Нові правила призначення субсидії

  • 111

Фото без опису

 

Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення. Починаючи з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги.

Особа, яка зареєстрована (проживає) у житловому приміщенні, має подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із наступних способів:

-   особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал Дія – в незалежності від місяця звернення;.

-   поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України в незалежності від місця проживання, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України – з 1 грудня 2022 року.

Таким чином, звернутися з питань призначення субсидій громадяни можуть:

-   до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;

-   до посадових осіб центру надання адміністративних послуг;

-   через Портал Дія;

-   до сервісного центру Пенсійного фонду України з 1 грудня;

-   через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України з 1 грудня.

Автоматично субсидія перепризначається тим, хто раніше вже отримував її минулого опалювального сезону. Тобто додатково звертатися до ПФУ та подавати документи таким одержувачам не потрібно.