Соціальний захист - завжди у пріоритеті

  • 408

Фото без опису

Третій рік поспіль у Гадяцькій громаді застосовується комплексний підхід до впровадження засад соціального захисту на місцевому рівні шляхом реалізації низки міських програм.

Під час планування бюджету на 2023 рік, депутатами Гадяцької міської ради підтримано подальшу реалізацію низки програм соціального захисту населення громади.

У постійному фокусі міської влади й надалі залишаються завдання щодо соціальної підтримки мобілізованих до лав Збройних сил України, ліквідаторів та постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС, учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів війни, дітей інвалідів та інвалідів з дитинства, внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій громадян.

На 2023 рік запланований обсяг фінансування соціальної сфери з бюджету Гадяцької міської територіальної громади становить 16 103 800 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 1 727 800 грн. Це дозволить продовжити реалізацію напрацьованих механізмів соціального захисту населення та охопити нові завдання.

Зокрема, на наступний рік передбачено такі розміри грошової допомоги для вразливих категорій серед місцевого населення:

▪️ відшкодування за гаряче харчування окремим категоріям громадян – 764 400 тис грн.

▪️ надання матеріальної допомоги:

- для мобілізованих військовослужбовців та членів їх родин – 2 млн. грн.

- на лікування найбільш незахищених верств населення – 489 тис. грн.

▪️ виплати особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які нездатні до самообслуговування – 700 тис. грн.

▪️ забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил – 100 тис. грн.

▪️ пільговий проїзд залізничним транспортом (14 категорій громадян) – 234,2 тис. грн.

▪️ зубне протезування ветеранів війни – 100 тис. грн.

▪️ відновлення документів для громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини – 10 тис. грн.

Крім того, здійснюється фінансування програм з обласного бюджету: встановлення телефонів особам з інвалідністю І-ІІ груп, пільгове медичне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок ЧАЕС, видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, оздоровлення учасників АТО/ООС.