Інформаційно-консультаційна нарада для голів територіальних професійних спільнот педагогічних працівників

  • 253

Фото без опису

Комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради завжди акцентувала увагу на питанні професійного розвитку педагогічних працівників, що передбачає постійну самоосвіту, участь у програмах підвищення кваліфікації та будь-які інші види і форми професійного зростання.

Безумовно, заклади і установи освіти, в яких працюють наші педагогічні працівники, сприяють їхньому професійному розвитку та підвищенню кваліфікації. Проте, наші територіальні професійні спільноти сформовано з метою розбудови професійного синергетичного середовища, яке надихає та мотивує до професійного розвитку. Ці об’єднання забезпечують психологічну підтримку, а також створюють умови для взаємодії, партнерства, супроводу, обміну ідеями та освітніми практиками.

Саме тому, 9 січня 2023 року, в онлайн-режимі проведено інформаційно-консультаційну нараду для голів територіальних професійних спільнот педагогічних працівників закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівської-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Керівники професійних спільнот обговорили низку питань, зокрема, щодо підготовки до атестації та сертифікації педагогічних працівників (у т.ч. про схвалення методичних розробок на присвоєння (на відповідність раніше присвоєного) педагогічного звання «учитель-методист», «вихователь-методист», «практичний психолог-методист», «педагог-організатор-методист», «керівник гуртка-методист») та новації Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 09 вересня 2022 року № 805; щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2023 році та діяльність Гадяцького ЦПРПП як суб’єкта підвищення кваліфікації; оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти; підготовки до ЗНО/НМТ-2023; щодо ходу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023»; результатів проведення ІІ етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів, І етапу конкурсу-захисту МАН та перспективи участі у обласних етапах олімпіад і конкурсів; роботи веб-ресурсів ТПС, Гадяцького ЦПРПП тощо.

Учасники активно обговорювали теми, які будуть актуальні для педагогів у ІІ семестрі 2022/2023 навчальному році, а також отримали кейс документів для підготовки до чергових засідань територіальних професійних спільнот у січні 2023 року.

 

Інформацію підготував директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА