Мовно-літературні перегони серед школярів

  • 231

Фото без опису

На базі Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Гадяцької міської ради проведено ІІ етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться серед учнів 5-11 класів з метою виховання в учасників почуття гордості за свій український народ, його духовні цінності, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Тарас Шевченко.

У ІІ етапі конкурсу взяли участь 38 учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Сергіївської територіальних громад. Конкурсанти працювали за завданнями, підготовленими Полтавською академією неперервної освіти імені М.В.Остроградського, та виявили ґрунтовні знання з шевченкознавства та індивідуальний творчий підхід.

Дякуємо учням і ученицям за активну участь у конкурсі, педагогам за допомогу та підготовку, батькам за підтримку!

Попри труднощі в організації і проведенні інтелектуальних змагань, оргкомітет і комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради працювали чітко і злагоджено, створюючи умови для участі всім охочим здобувачам освіти.

За інформацією комунальної установи "Гадяцький ЦПРПП"