Педагогічні працівники та шкільні бібліотекарі збагачували світогляд

  • 339

Фото без опису

Протягом 11-17 січня комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено чергові засідання територіальних професійних спільнот, практик педагогічних працівників закладів і установ освіти «Соціалізація особистості на засадах створення сприятливого освітнього середовища в умовах НУШ» у режимі онлайн і офлайн.

На засідання професійних спільнот запрошені педагогічні працівники і шкільні бібліотекарі закладів та установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Основними напрямками засідання було застосування інноваційних інформаційних технологій в освітній процес. Загалом проведено 22 засідання територіальних професійних спільнот, в яких взяли участь понад 530 педагогів.

Серед розглядуваних питань: звіти голів ТПС про роботу спільнот у І семестрі 2022/2023 навчальному році та завдання на ІІ семестр; результативність участі здобувачів освіти у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів та організація участі у обласних етапах олімпіад і конкурсів; особливості підвищення кваліфікації у 2023 році; участь вчителів у фахових конкурсах, сертифікації; робота вебресурсів ТПС, Гадяцького ЦПРПП; особливості оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів відповідно концепції НУШ та Нового державного стандарту базової середньої освіти; підготовка до ЗНО/НМТ-2023 тощо.

Значну увагу педагоги приділили також питанню посилення патріотичного виховання, як однієї зі складових Перемоги нашої держави над російськими загарбниками.

 

Інформацію підготував директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА