Як безкоштовно отримати енергозберігаючі лампи

  • 171

Останнім часом в енергетичній мережі України спостерігається дефіцит потужності через масовані ракетні обстріли російською федерацією об’єктів енергетичної інфраструктури. У зв’язку з цим аварійні відключення світла стали звичним явищем, тому українці вимушені економити електроенергію і в цьому можуть допомогти сучасні світлодіодні енергозберігаючи лампи. Однак, коштують такі лампи дорожче, ніж звичайні, тому не кожен може дозволити собі замінити освітлення у будинку на більш енергоефективне.

Саме тому було створено урядову програму, яка дозволяє кожному українцю замінити до 5 звичайних ламп розжарювання на новітні – світлодіодні. Заміну 30 мільйонів ламп профінансує Європейський Союз. Старт програми планується з 16 січня, реалізовуватись вона буде через відділення Укрпошти. Фахівці підрахували, що перехід усіх помешкань на енергозберігаючі лампи у пікові години може зекономити до 1,5 гігавата електроенергії, що дасть можливість енергосистемі працювати у менш напруженому режимі та зменшить кількість аварійних відключень.

Для того, щоб отримати енергозберігаючі лампи, спочатку потрібно зареєструватися у додатку «Дія», потім звернутися до найближчого відділення Укрпошти, де і можна буде обміняти старі лампи на нові. Скористатися послугою зможе кожен українець, який досяг 18 річного віку.

 Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Гадяцьке бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 або за телефоном (05354) 3 25 05.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).